26 Aralık 2015 Cumartesi

ÜOD BAŞKANI ÖZFIRAT; “TAHRİK EDİYORLAR”

ÜOD Başkanı Hakan Özfırat 
ÜOD İl Başkanı Hakan Özfırat PKK sempatizanlarının Kırklareli’de huzur ortamını bozmak istediğini söyledi. Başkan Özfırat; “ PKK sempatizanları tahrik ediyor. Kimse  bizim vatan bayrak ve millet odaklı kırmızı çizgilerimize dokunamaz. Dokunulduğu vakit  gerekeni yaparız. “
THA-2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce Kırklareli Üniversitesi Öğrencileri Kültür Derneğinin  (KÖK-DER) kapatılmasını protesto etmek isteyen bir grup PKK sempatizanı  Kayalı Kampüs’ünde  eylem yapmak istedi.
Ülkücü  öğrencilerin   tepkisi üzerine eylemden  vazgeçen PKK sempatizanları, halk otobüsleri ile Kültür Anıt Parkı'na geldi. Burada Ülkücü öğrencilere  saldıran PKK sempatizanları ile Ülkücüler arasında arbede yaşandı. Polis olayları büyümeden bastırdı. Olayda 2 kişi yaralandı.
Meydana gelen olayın hemen ardından sıcağı sıcağına  Ülkü Ocakları İl Başkanı Hakan Bozfırat, ÜOD. İl binasında, olaylarla ilgili bir Basın  açıklaması yaptı.
Ülkücülerin hiç bir sokak hareketi  ve olaylarla alakasının bulunmadığını ifade eden Bozfırat, çıkan olaylarda  ülkü ocakları üyesi bir kişinin de yaralandığını kaydetti.
Cumhuriyet şehri Kırklareli'nin ihanet odaklı bu tür olayları kaldıramayacağını dile getiren Bozfırat açıklamalarına şöyle devam etti;  "Bazı gruplar tarafından Kırklareli'ndeki huzur ortamı bozulmak istenmektedir.
 Ülkü Ocakları üyelerimizde  PKK sempatizanı  bir gruba yasal tepki gösterdiği için , saldırıya uğramıştır. Biz yasalara her zaman saygılıyız. Bunların tahriklerine kapılmayacağız.  Hukuksal çerçevede hakkımızı arayacağız. Ülkücü hareket olarak  Terör örgütü PKK’ya destek veren provokotörlerin  oyununa gelmeyecek, asla tahriklere kapılmayacağız.
Ülkücüler  ekmeğini yediği vatanına ihanet etmez ve ettirmez. Kimse  bizim vatan bayrak ve millet odaklı kırmızı çizgilerimize dokunamaz. Dokunulduğu vakit  gerekeni yaparız.

Buradan Üniversite yetkililerine ve güvenlik güçlerine sesleniyorum; Aydınlık geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetiştiği üniversitelerde ihanet odaklı hadiseler çıkaran, gençlerimizi tahrik eden PKK sempatizanlarının belirlenerek haklarında soruşturma açılmasını, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekirse üniversitemizden uzaklaştırılmalarını tüm öğrenci arkadaşlarım adına talep ediyorum.” dedi.    


Hiç yorum yok: