31 Aralık 2015 Perşembe

SEYİT UÇAN ÖRNEK OLMUŞTU

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Kırklareli Günlüğü

Pınarhisar’a bağlı şirin Kaynarca Beldesinin  3 dönem Belediye Başkanlığı’nı yapan Sayit Uçan’la  3 Nisan 2013 tarihinde Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz’ün makamında karşılaşmıştım. Kendisine 4. dönemde de Aday olup olmayacağını sorduğumda. Başkan Uçan kesinlikle aday olmayacağını söylemişti o gün.  Gerekçesini sorduğumda ise bunu birçok politikacının örnek alması gereken cümlelerle açıklamıştı;
“3 dönemdir Kaynarca Belediye Başkanlığı görevini yapıyorum. Yeni dönemde Aday olmayacağım. Arkadan gelecek olan  gençlerin yolunun açılmasını istiyorum. Şimdi politika yapan birçok gencin hedefi Beldemize Belediye Başkanı olmak, bunun aksini iddia edemeyiz. Bizde gençken önümüzdeki Başkanların görevi bırakmasını ve sıranın bize gelmesini arzulardık. Gençlere fırsat verilmesinin gerekliliğini bilmek lazım diye düşünüyorum” demişti Uçan Başkan.
Bende bu erdemli davranışını köşeme taşımıştım. Seyit Uçan’ın o gün Başkanlığa 4. Defa aday olamayarak ne kadar isabetli bir iş yaptığını  bu gün  anlıyoruz. Evet Uçan o gün aday olmayarak  Serdar Türker’in yolunu açtı. İyi ki de açtı.
Geçmişte Belediye Başkanlık Makamında kurulu bulunan sobadan tüten dumanın duvarlarını simsiyah ettiği, kapısının bacasının döküldüğü o bina pırıl, pırıl modern bir bina haline geldi. Soba kaldırılıp atıldı, kalorifer tesisatı döşendi.  Başkanlık binasının hemen yanı başında çöplük haline gelen alandan eser kalmadı.
Fırına ait odunların altında kalmış olan tarihi kilise odunlardan kurtarıldı, temizlendi ve gün yüzüne çıkarıldı. Belediye fırını tüm malzemeleri modern malzemeler ile değiştirildi. Bina bakım onarım sonrası modern   hale geldi. Çocuklara kauçuk zeminli modern oyun parkları yapıldı.
Kaynarca su festivali düzenlenerek Kaynarca adı Kaynarca’nın adını bile duymayanlara duyuruldu.
Yolları yapıldı, temizlik için çöp kamyonu alındı, hizmetin artmasını sağlamak için kazıcı kepçe alındı. Hizmet araçları kazanımı sağlandı. 
Kaynarca’nın milattan önceye  dayanan tarihi, yapılan çalışmalarla gözler önüne serildi. Uluslar arası temaslarla Kaynarca adının sadece Ülke çapına değil, dünya’ya duyurulmasının adımları atıldı.
Son olarak Koç Holdingle yapılan ön anlaşma ile Koç Holdingin Kaynarca’ya yatırım yapması için çalışıyor Serdar Başkan.

Demek ki  halkın kazanımını arttırmak için hizmet aşkı ile dolu gençlerin önünün açılması gerekiyormuş…

Hiç yorum yok: