11 Aralık 2015 Cuma

SKANDAL!

*Bakanlık  2  milyar  fidanı toprakla   buluştururken, Kırklareli Orman işletmesi ağaç kesiyor.

ORMAN İŞLETMEDE ÇAM AĞACI KESİLDİ!

*Orman İşletme Müdürlüğü duvarlarının yapıldığı yerde, işletmenin bahçesi içinde kesilen ve kesildiği yerde bırakılan  çam ağacı tepkilere sebep oldu.
THA-Orman Bakanlığının 5 yılda 24 milyon dekar alanda 2 milyar fidanı toprakla buluşturduğunu ve bunun Cumhuriyet Tarihinde ki en büyük ağaçlandırma olduğunu ifade eden dev   tabela Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğünün önünde boy gösterirken, tabelanın yanı başında ise  Orman İşletme Müdürlüğünün duvar inşaatının yapıldığı yerde  kesilmiş  bir çam ağacı yatıyor.  Günlerdir kesildiği yerde yatan çam ağacını gören vatandaşlar çam ağacını kesenlere lanet ediyor.
Orman İşletme Müdürlüğünün duvar inşaatının başladığı günlerde kesilen çam ağacı bir haftadan fazla bir zamandır, Belediye Durağı bulunan bu yerde  toplu taşıma aracı bekleyen vatandaşların görebilmeleri için  adeta sergileniyor.
“Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” diyerek  Orman İşletme Müdürlüğüne tepki gösteren   okuyucumuzun gazetemize ulaşarak Orman İşletme Bahçesinde çam ağacının kesildiğini bildirmesi üzerine bildirilen yere giderek ibret verici tabloyu görüntüledik. Toplu taşıma aracı bekleyen vatandaşlarla görüştük. Bir vatandaşımız Orman İletme Müdürlüğü duvar inşaatının başladığında bahçede bulunan çam ağacının kesilmesine diğer vatandaşlar gibi tepki göstererek; “Olacak iş değil. Orman  İşletme Müdürlüğü ağaç kesiyor ve kestiği ağacın vatandaş tarafından görülme endişesini bile  taşımıyor. Bu nasıl bir iştir?  Kesilen ağacın başında da Bakanlığın 2 milyar fidanı toprakla buluşturduk ifadesi yer alan  tabela bulunuyor. Kesilip o tabelanın altına çam ağacının atılması nasıl bir umursuzluktur. Ağaç kesenle mücadele eden bir kurumun ağaç kesmesi ve vatandaşın gözüne sokar gibi yolun üzerine bırakması olacak  şey değil.
Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde infaz edilen ağacın  günlerce burada bekletilmesi ise katilin öldürdüğü adamın cesedini ortada bırakması gibi bir şey.
Orman İşletme bahçesinde çam ağacı kesilmiş ama işletmenin umurunda değil. Bakanlık toprağı fidanlarla  buluştururken, Kırklareli Orman işletmesi ağaç kesiyor. Bu ağacı kesenleri lanetliyorum.”


Hiç yorum yok: