1 Şubat 2011 Salı

lüleburgaz frekans gazetesinden uğur dündar'a ödül

Frekans Gazetesi'nce Gazeteci Uğur Düğndar’a 'Yılın Televizyon Haberciliği', Nedim Şener'e ise 'Araştırmacı Gazetecilik' ödülü verildi.
Lüleburgaz’da haftalık yayımlanan Frekans Gazetesi'nin Yılın Televizyon Haberciliği ve Araştırmacı Gazetecilik Ödül töreni Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi.
Frekans Gazetesi tarafından yılın televizyon haberciliği ödülüne layık görülen Gazeteci Uğur Dündar, ödül töreni öncesi düzenlenen söyleşi de gazetecilerin zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek,”'Günümüzde ilkeli ve dürüst gazetecilik yapmak yiğitlikle eş anlamlı hale geldi. Yağcılığın, yalakalığın revaçta olduğu, gazeteciliğin eğilip bükülme mesleği haline geldiği günümüzde ilkeli gazetecilik yapmak bu kadar zor” dedi.
Söyleşi de Karamusul Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürcan Kırım da
Uğur Dündar’a 'a Ergene Nehri'ndeki kirliliği hatırlatarak, neden gazete ve televizyonların bu kadar ciddi bir sorunla ilgilenmediğini sordu. Soru üzerine  Uğur Dündar, “ Üret ama, üretirken çevreyi kirlet! Böyle bir anlayışın artık günümüzde hiç bir geçerliliğinin olmadığını herkesin bilmesi lazım. Üreteceksin ama, çevreye de saygılı olacaksın. İnsana da saygılı olacaksın. Ergene bir felakettir. Ergene Trakya’nın bahtsızlığıdır. Ama bir de şunu söyleyim. Nerede bu çevre örgütleri? Nerede bu toplumsal kuruluşlar. Bu konudaki sıkıntılarımızı da söyleyim. Yetkililer konuşmuyor, çevre müdürleri konuşmaktan kaçınıyor. Kirletenler zaten sırra kadem basıyor. Onlar daima kirletmediklerini savunuyorlar. Sivil toplum örgütleri olmuyor, siz televizyon ekranında şırıl şırıl akan bir suyu göstermekten başka bir şey yapamıyorsunuz. Oysa burada bütün konuşması gerekenlerin mutlaka konuşması, bir ortak konsensüs oluşturulması ve ondan sonra bu sorun nasıl çözülecekse bir an önce çözüm modelinin hayata geçirilmesi gerekir. Bende artık konuşan vatandaşlar sayesinde tamamen gerçeğin ekrana yansıması açısından böyle bir mesafe alabileceğimizi düşünüyorum. Biz bunu mutlaka haberleştireceğiz, takipçisi olacağız. Ergene’de, ‘böyle gelmiş böyle gider’ şeklindeki o yazgı olarak kabul edilen gerçeğin yazgı olamayacağını; mutlaka yerini, tertemiz ve eskisi gibi akan bir Ergene’ye bırakması zorunluluğunun artık kaçınılmaz hale geldiğini anlatacağız. Size söz veriyorum, bundan sonra Ergene meselesini, biz Star ana haberin üzerine sürekli gittiği, düzelinceye kadar takip edeceği bir konu olarak gündeme taşıyacağız” dedi.
Gazeteci Nedim Şener de güç odaklarının bazı şeylerin yazılıp çizilmesini istemediğini, bu nedenle gazetecilik yapmak için güç odakları ile çatışmaların olduğunu söyledi. Şener, kendine araştırmacı gazetecilik rol modelleri olarak
Dündar’ı örnek aldığını ifade etti.


Söyleşinin ardından Dündar ve Şener'e Frekans Gazetesi İmtiyaz Sahibi Armağan Ayyıldız tarafından yılın televizyon haberciliği ve araştırmacı gazetecilik ödülü verildi.
Nedim Şener'in yazdığı ve
Uğur Dündar’ın hayatını anlatan “Uğur Dündar  - İşte Hayatım” adlı kitaplar imzalandı.

Hiç yorum yok: