9 Şubat 2011 Çarşamba

MHP Yönetim Kurulu Tarım Komisyonu Başkanı Uysal Cengiz'den Çiftçiyi ayağa kaldıracak açıklama


MHP Tarım Komisyonu Başkanı
Uysal Cengiz
 MHP'nin seçim beyannamesinde açıklanan tarım ve hayvancılık politikası üzerine bir açıklama yapan MHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu Tarım Komisyonu Başkanı Uysal Cengiz, kendi dönemlerinde çiftçi ve besicilerin hem ülke ekonomisine hem de kendi bütçelerine katkı sunacak duruma geleceklerini ifade etti. Cengiz, "8 yıldır iktidarda bulunan AKP 'nin iktidarında yok olma durumuna gelen çiftçi ve besicilerimiz, MHP'nin iktidarında yapılacak olan desteklemelerle hem ülke ekonomisine hem de kendi bütçelerine katkı sağlayacaklardır" dedi.
MHP'nin seçim beyannamesinde çiftçilere ve hayvancılıkla uğraşanlara yönelik yapılacaklar çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan yapan MHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu Tarım Komisyonu Başkanı Uysal Cengiz, tarımsal desteklerin kademeli olarak gayri safi yurt içi, hâsılanın yüzde 1,5 düzeyine çıkartılacağını, halen yüzde 0,5 olan toplam destek miktarı ilk etapta iki kat artırılarak yüzde 1'e çıkarılacağı ve yaklaşık 12,5 milyar Lira tarımsal destek yapılacağını kaydetti.
Besi hayvancılığının desteklenmesi amacıyla bütçeden yapılan destek ödemelerinin yüzde 50 oranında artırılacağı bilgisini veren Cengiz, "Hayvancılık desteği, bu günkü 1 milyar 250 milyon lira düzeyinden 2 milyar liraya yükseltilecektir" diye konuştu.
Cengiz, MHP'nin tarım ve hayvancılık politikasına ilişkin yapacağı çalışmaları şöyle özetledi;
"Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdiler üzerindeki KDV ve ÖTV kaldırılacaktır.
Orta ve büyük ölçekte üretim yapan çiftçilerin kullandığı bu girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kademeli olarak yüzde 50 oranında düşürülecektir.
Buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, üzüm, kayısı, zeytin ve yer fıstığı gibi ürünler için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecektir.
Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılacak elektrik tarifesi farklılaştırılarak çiftçilerimize daha ucuz elektrik temin edilecektir.
Mayınlı araziler mayından arındırılarak tarımsal amaçlı kullanılmak üzere yoksul çiftçilere dağıtılacaktır.
Tarımsal ihracata sağlanan destekler arttırılacaktır. Özellikle arz fazlası ürünlere ihracat ve pazarlama desteği sağlanacaktır.
Et ve Balık Kurumu et piyasasını düzenleyecek etkin bir müdahale kurumu olarak yeniden yapılandırılacaktır. Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilecektir."

Hiç yorum yok: