19 Şubat 2011 Cumartesi

Kızılay Derneği Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, "Kırklareli insanı kan bağışı konusuna sahip çıkıyor"

Kızılay Derneği Başkanı Ruhan
Uzunlar Altıntel "Çalışmalarımız
Kan bağışçılarının sayısını arttırdı."

Türkiye Kızılay Derneği  Kırklareli Şubesi Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, Kırklareli'nde girişimleri sayesinde kan bağışçıların sayısının arttığını söyledi.
Altıntel, PTT Genel Müdürü Osman Tural ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin katılımıyla 3 Şubat Perşembe günü yapılan protokol çerçevesinde kan bağış kampanyasına destek veren PTT Başmüdürü Servet Önder'e nezaket ziyaretinde bulundu.
Altıntel, kanın insan hayatının olmazsa olmazı olduğunu ve tüm kesimlerin mutlaka kan bağışında bulunmalarını istedi.
Altıntel, "Sağlıklı olan her birey 3 ayda bir kan bağışında bulunmalı. Çünkü kana her gün ihtiyaç var. En sağlıklı kan, her 3 ayda zorunlu olmadığı halde kan veren bağışçının kanıdır. Kırklareli'nde girişimlerimiz sayesinde kan bağışçıların sayısı arttı. Düzenli kan veren kişinin kalp krizi geçirme riskinin azaldığı yönünde araştırma sonuçları var. Bir kişiden alınan kandan 3 ayrı kan ürünü üretiliyor. Kan vererek 3 insanın hayatını kurtarıyorsun. Bu nedenle kan çok önemli" dedi.

Altıntel, insan hayatının olmassa olmazı olan kan için tüm Kırklareli'ni ayağa kaldıracaklarını, bu bilinci herkese yerleştireceklerini belirterek, " Kırklareli  duyarlı ve kültürlü insanların yaşadığı bir İl. Bu sebeple halkımız kan  bağışı konusuna çok çabuk sahip çıkıyor  ve bu insani görevde rol almak için yarışıyor." dedi. 
Faruk Ceylan/ Adem Önder Kırklareli Haberci

Hiç yorum yok: