21 Şubat 2011 Pazartesi

28 şubat'ın belgesi çıktı.

Dinçer Demiral
ANKARA- Belgelerle, dönemin Başbakan’ı Necmettin Erbakan’ın 28 Şubat kararlarını imzalayıp imzalamadığı tartışmasına da son veriliyor. Erbakan’ın 28 Şubat ile ilgili kararların ana metninde imzası bulunuyor. Kararların eki niteliğinde hazırlanan 18 maddelik bölümde ise sadece dönemin MGK Genel Sekreteri’nin imzası var.

‘’KARARLARI UYGULAYIN’’
Erbakan, 13 Mart'ta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ertesi günü de Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller ile bütün bakanlıklara bir yazı göndererek 28 Şubat kararlarını iletiyor ve bakanlıklardan gerekli gördükleri tedbirleri Başbakanlığa bildirmesini istiyor.
Kitaptaki bir başka belgede ise, ABD Büyükelçiliği’ne Washington’dan gönderilen ve Erbakan hükümetine karşı önlem alınmasına ilişkin kriptoya da yer veriliyor. Ayrıca 28 Şubat’ın güçlü generali Çevik Bir’in, Başbakan yardımcısı Ali Babacan ile birlikte İsrail’e yaptığı bir ziyarete de değiniliyor. Kitapta, AKP’nin kuruluşunun ardından 2003 ve 2004 yıllarında TSK ile yaşanan çatışmalar da anlatılıyor.

‘’BAŞARISIZLIK NEDENİ’’

AKP’nin kapatma davası sürecinde, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ hakkında başlatılan yıpratma kampanyasına da yer verilen kitapta, TSK yanında, MİT’teki dönüşüm ve tasfiye çabaları da anlatılıyor.
CHP’den transfer olan AKP Edirne Milletvekili Necdet Budak’ın, partili kadınlara yazdığı ve ‘’Türk kadınlarına dünyanın bir çok çağdaş ülkesinden daha ileri haklar veren Atatürk’e layık olunması çağrısı’’ yaptığı mektubun, seçimde başarısızlık yarattığına ilişkin bir parti raporu da kitapta bulunuyor. NTV ve Sabah Gazetesi'nde çalışan  Özalp, ‘’Kuşatılan Yargı’’ adlı kitap da yayınlamıştı. (GAZETEPORT)

Hiç yorum yok: