24 Şubat 2011 Perşembe

Aşık Ali Tanburacı bugün saat 14.00’de İl Halk Kütüphanesinde törenle anılacak.


Üstad Aşık Ali Tanburacı (saz çalan)


Kırmızı gülün alı var,Tabakamda tütün yok,Bahçelerde biberiye ve Galata'da yanar gazlar gibi şarkıların yaratıcısı ve bestekarı Kırklareli'li  halk ozanı Aşık Ali Tanburacı, ölümünün 29. yıl dönümünde Kırklareli Belediye Başkanlığının düzenlediği etkinlikle İl Halk Kütüphanesinde saat 14.00’de anılacak.

Aşık Ali Tanburacı ölümünden sonra,  sevenleri tarafından kabri başında anılmış ancak bu güne kadar kendine resmi olarak bir anma töreni yapılmamıştı.

1980 yılında Spor İl Müdürü olarak görev yapan Yakup Kadri Ceylan, Aşık Ali Tanburacı’nın sağlığında kendisine Spor İl Müdürlüğü Salonunda jübile yapılması için girişimde bulunmuş ve Tamburacı’nın sağlığında Jübilenin gerçekleşmesini sağlamıştı.
Başkan Cavit Çağlayan'da 28 yıl sonra  böyle bir etkinlik düzenleyerek büyük bir vefa örneği ortaya koymuştur. Vefa Gönül borcudur...  Cavit çağlayan hiç bir Başkan’ın yapmadığını yaparak, Kırklareli'nin gönül borcunu ödemiştir.
Teşekkürler  Sayın Cavit Çağlayan, teşekkürler Sayın  Ünal Başkur, Teşekkürler Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve tüm Belediye personeli.Teşekkürler...
Faruk Ceylan/Kırklareli haberci.

Hiç yorum yok: