18 Şubat 2011 Cuma

ÇEVRYE DUYARLI VALİ ÖNER; "KIRKLARELİ ÇEVREYE DUYARLI SANAYİLEŞME SÜRECİNE GİRMELİ"


Çevreye duyarlı Vali Ali Haydar Öner
Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner, Kırklareli'nin çevreye duyarlı sanayileşme sürecine girmesini istedi.
Öner, kendisini hoş geldin ziyaretinde bulunan Lüleburgaz Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz İşçioğlu önderliğindeki 25 mahalle ve köy muhtarını, Atatürk Toplantı Salonu'nda kabul etti.
Bir süre muhtarların istek ve sıkıntılarını dinleyen Öner, Kırklareli tarım potansiyelini daha iyi kullanması gerektiğini söyledi.
Kırklareli'nin doğa ve deniz turizmine açılım yapması gerektiğine vurgu yapan Öner, "Kırklareli çevreye duyarlı sanayileşme sürecine girmeli. Burada çevreye duyarlı sanayileşmeye gidilmeli, çevreyi tahrip eden sanayileşmeden kaçınılmalı. Tarım potansiyelimiz çok daha iyi kullanacağız. Turizm bakımından da iyi imkanlarımız var ve onları da değerlendirmek durumundayız" dedi.
Kırklareli'nin olduğundan geri gittiğini, 2008 yılında en yaşanılabilir onuncu il iken, 2009 yılı göstergelerine göre yirmi birinciliğe düştüğünü ifade eden Öner,"Olduğumuzdan geri gitmeyi kabul edemeyiz. Çiftçilikte, esnaflıkta, sanayide, tarımda, turizmde, her alanda olduğumuzdan ileriye gitmek durumundayız"şeklinde konuştu.
ERGENE NEHRİNİN HALİ
Kırklareli'ni de ilgilendiren Ergene Nehri'ndeki kirliliğin vahim olduğunu belirten Öner, şunları söyledi:
"Ergene'deki kirlilik Trakya'yı ilgilendiren bir sorun. Bununla Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ın ilgilenmesi gerekiyor. Bu anlayışla hareket edersek sorun çözülür. Biliyorsunuz, akar su köylere temiz geliyor. Gelen temiz su, köyden çıkarken temiz çıkmıyor. Bize temiz gelsin, bizden sonra ne olursa olsun anlayışındayız. Otobüs kuyruğunda gibiyiz sanki. Otobüse bindikten sonra arkamızda kalanları unutuyoruz. Su bakımından da öyle. Anadolu'nun bir çok yerinde akarsunun üstüne hela yaparlar. Su oraya kadar temiz gelir, oradaki pislikleri alıp götürür. Ya aşağıdakiler ne olacak?
O bakımdan suyu temiz aldığımız gibi, temiz bırakacağız. Fabrikalarda bunu böyle yapmalı. Suyu temiz alıyorlar ama atık sularını arıtmadan bırakıyorlar. Buna kimsenin hakkı yok."

Daha sonra Öner, muhtarların eşit ve objektif hizmet vermekle yükümlü olduklarını, bu anlayışla hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Hiç yorum yok: