8 Şubat 2011 Salı

ÇEVRECİ REKTÖR

Prof.Dr.Aykaç'ta kendi eliyle
fidan dikti.

  Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Çevre ve Orman İl Müdürü Erol Bilgir ile KLÜ Genel Sekreteri Ergün Erbay, KLÜ Kofçaz Kampüsü ağaçlandırma sahasına, "Toplum Yararına Çalışma Programı Ağaçlandırma Projesi" kapsamında fidan dikti.
Çevre ve Orman İl Müdürü
Erol Bilgir

Prof. Dr. Aykaç, ağaçlandırma sahasında yaptığı  açıklamada, 163 dönüm alanın 20 dönümlük kısmına 1,5 ay içerisinde 19 bin fidan dikimi yapıldığını ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 25 bin fidan daha temin edildiğini belirtti.
Kırklareli’nin güzelleşmesi ve şehrin bu yöne doğru genişlemesi Kırklareli için çok önemli olduğunu ifade eden Aykaç, uygun bir yerde kampüs inşa ettiklerini bildirdi.
Aykaç, "Kampüsün alt yapısı ve binalar yapılırken buranın güzelleştirilmesi, yeşillendirilmesi ve ağaçlandırılmasına önem veriyoruz. Bu alanın biran önce yeşermesini istiyoruz. Fidanlar temin edildikçe, bizde ne kadar mümkünse o kadar geniş alana fidan dikilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kampüs faaliyete geçecek noktaya yaklaştıkça, buradaki güzellikler daha çok göz önüne gelecek. Geçen yıl çok sınırlı bir ağaç dikimi olmuştu, bu yıl çok büyük ağırlık verdik. Bu alanın biran önce yeşermesini istiyoruz. Yem yeşil bir alan olacak burası" dedi.

(KLÜ) Rektörü
Prof. Dr. Mustafa Aykaç


Daha sonra Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Çevre ve Orman İl Müdürü Erol Bilgir ile KLÜ Genel Sekreteri Ergün Erbay, KLÜ Kofçaz Kampüsü ağaçlandırma sahasına, fidan dikerek, işçilerle sohbet  ettiler.

1 yorum:

Şamil Çil dedi ki...

Böyle insanların toplumda çoğalması gerekir. helal olsun rektöre...