24 Şubat 2011 Perşembe

Trakya kara teslim. Yoğun kar yağışı ve buzlanma hayatı felç etti.

*Kırklareli'nde 21 köy yolu ulaşıma kapandı.
DEREKÖY’de kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, Kofçaz’da 15, Demirköy’de 25,  Mahyatepe'de ise 40 santimetre oldu.
Merkeze bağlı 5, Demirköy ilçesinde 11, Kofçaz ilçesinde 1 ve Vize ilçesine bağlı 4 köy yolunda ulaşım yapılamıyor.
Devam eden kar yağışı nedeniyle Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde araçlar zincir takarak yollarına devam ediyor. Bulgaristan ile bağlantının sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda ulaşım güçlükle yapılırken, jandarma ekipleri sürücüleri buzlanmaya karşı uyarıyor. Özel İdaresi ekipleri, kar nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de  Demirköy, Kofçaz ve Vize ilçelerinde ve Dereköy Sınır Kapısı yollarında kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız sürdürüyor.



EDİRNE'de de, sabaha karşı başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü.  Bulgaristan’a geçişi sağlayan Lalpaşa ilçesi'ne bağlı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda Kar kalınlığının 8 santimetreyi bulduğu bölgede, karayolları ekipleri, ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için güzergahta kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladığı öğrenildi.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini, sıcaklığın sıfırın altına düşeceğini  bildirdi.
TEKİRDAĞ’ın 'ın Malkara ilçesinde de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 10  santimetre, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle, şehir içi trafikte aksamalar yaşandı.

Hayrabolu’da 'da da, yağan yağmurun ardından kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü.



FarukCeylan/Kırklareli Haberci

Hiç yorum yok: