21 Şubat 2011 Pazartesi

CHP Kırklareli Milletvekili aday adayları Lüleburgaz'da bir araya geldi.


CHP Lüleburgaz İlçe Teşkilatınca düzenlenen toplantıya, CHP Kırklareli Milletvekili aday adayları Gürcan Ersin, Mehmet Siyam Kesimoğlu, İrfan Altınel, Hakan Dedeoğlu ve Turabi Kayan katıldı.
Ersin, yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin Türkiye'de demokrasiyi geri götürdüğünü, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde CHP başarı sağlayamazsa demokrasinin çok daha geriye gideceğini söyledi.
Ersin, "Türkiye dünyada demokrasi kalitesi açısından 138. sırada. Bu iktidar demokrasimizi çok gerilere götürdü. Bugün muhalefete, muhalif basına yapılan saldırıları hepimiz görüyoruz. Bu seçimlerde CHP olarak gerekli başarıyı sağlayamazsak demokrasimiz çok daha gerilere gidecek. Bugün yaşadığımız sorunları çözümü CHP iktidarıdır" dedi.
Kesimoğlu da AKP'nin TSK'yı yıprattığını söyleyerek, Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alınan subayların düzmece delillerle alındıklarını iddia etti.
Türkiye'de "hukuk" diye bir şey kalmadığını öne süren Kesimoğlu, "Hukuk diye bir şey kalmadı. Ortada bir ceset var. Bu hukukun cesedi, faili de AKP'dir. AKP Torba Yasa ile Danıştay ve Yargıtay yasasındaki değişiklikler ile hukuku katletmiştir"diye konuştu.
Altınel ise Torba Yasanın içine birbiriyle farklı konularda düzenlemelerin konduğunu ve AKP'nin bir kurnazlıkla bazı iyi maddeleri de pakete koyarak yasayı komple geçirdiğini kaydetti.
Altınel, "Önümüze zehirli bir menü gelmiş ama menüde bir de baklava var. İnsanlar baklavayı yemek istiyor. AKP'nin yaptığı işte bu. Torba Yasanın içine emekliler için ek zam da koydu, bu nedenle emekliler yasanın çıkmasını istedi" şeklinde konuştu.
Dedeoğlu ise konuşmanın dışında bir takım projeler de yapılması gerektiğini söyledi.
Kayan da şunları söyledi:
"AKP'nin asıl amacı anayasanın değiştirilmesi teklif bile edilemeyen maddelerini değiştirmek. Bu nedenle de bunu teklif ettiklerinde kimsenin itiraz etmesini istemiyorlar. Bu nedenle Cumhuriyete ve Atatürk'e bağlı olanları pasifize etmek istiyorlar. Bu nedenle TSK'ya muhalif basına ve CHP'ye saldırıyorlar."

Hiç yorum yok: