15 Ocak 2012 Pazar

Kırklareli AK Parti Merkez İlçe seçiminde Yılan hikayesi.


*Gergin seçimden Hamit Orakçı çıktı


Haber: Faruk Ceylan-Fotoğraflar: İrfan Özeklioğlu- Kırklareli Ak Parti İl Başkanlığı Kofçaz,Pınarhisar,Demirköy,Babaeski,Lüleburgaz,Pehlivanköy ve Vize’de İlçe kongrelerini  tek listeyle sonuçlandırdı.
Ancak Kırklareli Merkez İlçe seçiminde iki liste çıkınca gergin anlar yaşandı. Divan Başkanı Mehmet Nil Hıdır ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge’nin tüm ısrarlarına rağmen mevcut İlçe Başkanı Hamit Orakçı’ya rakip çıkan Alper Çiler adaylıktan çekilmedi.
Ak Parti Merkez İlçe 4.Olağan Kongresi Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı’nın Divan Kurulu heyeti için verdiği önerge delegeler tarafından kabul edilerek, Divan Başkanlığına M.Nil Hıdır, Katip üyeliklere de  Kırklareli İl Başkanı Emin Tunç, İnece Belediye Başkanı İlyas Yılmam,Üsküp Belediye Başkanı Erdoğan Kıyıcı ve Ak Parti İl Yöneticisi Şeref Sağlık seçildiler.
 Divan Başkanı M.Nil Hıdır’ın  “Başbakanımız kongrelerimizin birlik ve beraberlik içinde tek liste ile olmasını istiyor, bu talimata uymamak Başbakanımızı üzer. Gerçek demokrasi milletine hizmet edeni ödüllendirmektir. Hiç kimse Ak Partinin Demokratik olmayan bir seçim sistemi olduğunu söyleyemez.  İki adayımız İlçe Başkanlığı için müracaat etti Bunlardan birisi Genel Merkezimizin uygun gördüğü Hamit Orakçı’ydı. Diğeri de Genel Merkezin iradesi dışında, kendi iradesiyle aday olan Alper Çiler’di. Kendileriyle görüştük. Alper Çiler’e Genel Merkezin iradesinin Hamit Orakçı’dan yana olduğunu söyledik ve söz verdiğiniz arkadaşlar varsa bir araya gelin, yeni bir oluşum meydana getirin dedik.
Taktir edersiniz ki siz ilk okul çocukları değilsiniz. Talimatla hareket demokratik bir hareket olamayacağı için gelin anlaşın dedik.  Bu seçimi 25 Aralık’tan, 15 Ocağa erteledik. Bakın sayın Başbakanımızı incitmeyin dedik. Asla baskı yapmadık, zorlamadık. Neden? Demokrasiye olan saygımızdan. Alper Çiler’le bu günde görüştük. Ancak Alper Çiler; (Ben canımı veririm adaylıktan çekilmem. Arkadaşlarıma söz verdim onları yolda bırakmam.) dedi.

Alper kardeşimizin bu tavrı bir yiğide yakışacak bir davranıştır ama Genel Başkanımızın kardeşlik hukuku ve siyasi hukukuna karşı gelir bir gurup arkadaşına verdiğin sözü tutarsan  bu yiğitliğe sığmaz.” dedi.  Bunun üzerine delegelerden büyük bir tepkiler geldi. Divan başkanı bir müddet konuşamadı.  Delegeler “Bunun neresi demokrasi, masal anlatmayın, neden bir ikinci adayın olmasından korkuyorsunuz, Alper’in çekilmesi için dil dökmeyin. Taraf olmayın, Demokratik seçim istiyoruz” diye seslerini yükselttiler. Divan Başkanı Hıdır sık sık delegeleri uyararak susmalarını istedi. Zaman zaman delegelere sert ve yanlı tutumunu ifade eden tavırlar sergiledi.
Divan Başkanı Hıdır, Hamit Orakçı ile Alper Çiler’i içeride bir araya getirdiklerini, karma bir liste yaptıklarını, anlaşmaya vararak tek listeyle seçime girmek için imzalarını attıklarını söyleyince, Alper Çiller ( Ben böyle bir anlaşmaya imza atmadım. Adaylıktan da çekilmedim. Adayım)  dedi.

 Bunun üzerine Divan Başkanının Ak Parti Genel Merkezinin Hamit Orakçı’yı istediğini, Bunun Genel Merkezin talimatı olduğunu vurgulayıp ısrarla mevcut İlçe Başkanı lehinde konuşmalarını sürdürerek aleni taraf olması delegeleri çileden çıkardı. Tepkilerin dozu artarak devam etti. Delegeler, (Delegelerin oyuna ipotek koyamazsınız, siz  Hamit Orakçı’nın taraftarımısınız?. Bu kadar aleni yanlı olmayınız. Tarafsız olun. Bu tavırlar Ak Partiye yakışmıyor) diyerek tepkilerini dile getirdiler.  Çok sayıda delege yanlı tutumu protesto ederek  salonu terk etti.
Ardından İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge mikrofana geldi. Bürge konuşmasında ortak bir liste yaptıklarını Alper Çiller’in bu listeye isim vererek mütabık kaldıklarını ve bunu Genel Merkeze bildirdiklerini söyleyince Alper Çiller böyle bir anlaşmaya imza atmadığını tekrarladı.

Hüseyin Bürge; “ Teşkilata rağmen, teşkilatçılık, partiye rağmen particilik yapılamaz. Yaparsanız bağımsız hareket edersiniz” diyerek, Yılan ve onunla dost olan birinin altın alışverişi fıkrasını “Alper bu fıkrayı iyi dinle” deyip adamın oğlunun yılanın kuyruğunu nasıl kopardığını ve yılanın oğlanı soktuğunu, sonrada sende bu evlat, bende bu kuyruk acısı olunca dost olamayız dediğini anlattı. Bürge’nin de taraf olduğunu açık beyan etmesi karşısında Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan tarafsızlığını koruyarak, iki adaya da eşit mesafede durdu ve demokratik bir tavır sergiledi.
Bürge’nin de ikna konuşmaları Alper Çiler’i adaylıktan vazgeçiremedi ve  delegelerin tepkileri artınca  Milletvekili Hüseyin Bürge’de salonu erken terk edenlerden oldu.
Kongre sonrası görüştüğümüz delegeler Milletvekili Şenol Gürşan’ın tarafsızlığını koruması karşısında kongre koordinatörü ve Divan Başkanı M.Nil Hıdır ile İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge’nin taraf olmasını ve hem Alper Çiler’e hem de delegeye uyguladığı baskının Ak Partiye yakışmadığını söylediler.
Saat 17.00’ye kadar devam eden konuşmalardan sonra seçime 427 delegeden 330 delege  katıldı. 326 geçerli oydan Hamit Orakçı 202 oy, Alper Çiller 124 oy aldı ve  Hamit Orakçı Ak Parti Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Ak Parti Kofçaz İlçe Başkanlığına Hüseyin Aktaş,Pınarhisar İlçe Başkanlığına Tarık Bayraktaroğlu,Demirköy İlçe Başkanlığına Hayrullah Yalçınsu,Babaeski İlçe Başkanlığına Güray Genç, Lüleburgaz İlçe Başkanlığına Ahmet Yılmaz,Pehlivanköy İlçe Başkanlığına Mehmet Açıkel ve Vize İlçe Başkanlığına da Kani Yavuz Genel Merkezin isteği üzerine tek listeli kongreyle  seçildiler.

İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Hamit Orakçı yönetim kurulu  şu isimlerden oluştu:
Mehmet Sadık Kınık,Müjdat Savaş,Abdullah Sarı,Aynur Onbaş, İsmail Alayayla,Durkaya Kalkan,İsmail Mutafoğlu,Özkan Özbalcı,Sema Nur Alataş, Gürel Koçdemir,İlker Kayrak,Neslihan Akbay,Remzi Yazman,Recai Yalçınkaya,Fahriye Özten,Bahadır Erdoğan,Hatice Kayacan,Mahmut Seslikaya,Servet Bedir, Mehmet Has,Kayhan Türköz,Şükrü Özdemir,Barış Özcücecik,Mürsel Tetik.

Seçimi Kaybeden Alper Çiler ise seçime şu listeyle girdi:
Alper Çiler Üniversite mezunu,Fikri Altıntel Üniversite mezunu, Göksel Aksel Üniversite mezunu, Burcu Dinçer Üniversite mezunu, İlknur Funda Söylemez Üniversite mezunu,Uğur Bağdan Üniversite mezunu, Hande Türköz Üniversite mezunu,Coşkun Toklucu Üniversite mezunu, Abdullah Uysal Üniversite mezunu, Baki Bingöl Yüksek Okul mezunu,Recep Kocabalta Üniversite mezunu, Gökhan Başaran Lise mezunu, Yasemin Genç Lise mezunu,Bilgin Çağan Lise mezunu, Zafer Yılmaz Lise mezunu,Sevil Kıran Lise mezunu,Cavit Akıncıoğlu Lise mezunu, Salim Küçük Lise mezunu,Abdullah Akdeniz Lise mezunu,Tahir Yılmaz Lise mezunu,Veysel Arslan Lise mezunu,Harun Sevim Lise mezunu,Gürkan Mitap Lise mezunu, Aliş Biçer Orta Okul,Mahmut Okumuş Orta okul,Ahmet Akıncı Orta okul,Gürel Koçdemir İlk okul,Coşkun Beklerim İlk okul,Ayvaz Kartal İlk okul,

2 yorum:

Adsız dedi ki...

tek liste anlayışı zormaladan öte bişey değildir. salonu terk eden delegeler seçime katılsaydı alper çiler seçimden galip ayrılacaktı. kırklareli merkez ilçe ve pınarhisarda oynanan oyunları kınıyorum. eskiden yeni olsa bit pazarına nur yağardı. bu listeler eski vekilin listeleridir. eski vekil daha güçlü gelmek için elinden geleni yapmaktadır

Adsız dedi ki...

Alper Çileri cesaretli, yiğit tavrından dolayı tebrik ediyorum, ülkemizin böyle insanlara ihtiyacı var!