21 Ocak 2012 Cumartesi

Ergin Dayanç ağabeyimizi kaybettik…



Kırklareli’nin espirili, küçükle küçük olan, yüzü hep gülen, yardımsever, arkadaş canlısı, sembol adam Kırklareli aşığı Ergin ağabeyi vakitsiz  kaybettik. Henüz 63 yaşındaydı. Yakalandığı hastalığa maalesef yenik düştü…
Ailesinin de, bizimde Kırklareli’lilerin de başı sağ olsun.  Mekanı cennet, ruhu şaad olsun.
Ergin Dayanç aslen Balıkesir’liydi. Bir çoğumuz bilmiyorduk onun Balıkesirli olduğunu, Biz onu tam bir Kırklareli sevdalısı olarak biliriz. Kırklareli için elinden geleni yapan, TRT Muhabirliği yaptığı yıllarda hiçbir zaman fotoğraf makinesini elinden bırakmayan hemşehrimiz Ergin Dayanç olarak biliriz…
Ergin Dayanç ağabeyimiz 1949 yılında Balıkesir'de doğdu. 1963 yılında Kırklareli'nde subay olan ağabeyini ziyarete geldi. Kırklareli halkını ve şehri çok beğendi. Kırklareli'ne yerleşti.
Hem okula gitti, hem de çalıştı. Fotoğrafçılık, tabelacılık ve bateristlik yaptı.
 1969 yılının Temmuz ayında askere gitti.İzmir Ordu Evinde Baterist olarak askerlik hizmetnii tamamladı. Kırklareli'ne döndü.
Fotoğrafçılığı bildiği için Foto Burç isimli ilk işyeri açtı. Müziğe de ilgisi vardı. 1972'de Damlalar Orkestrası'nda baterist olarak görev yapmaya başladı. 1972'nin sonunda evlendi. 1 erkek ve 1 kız çocuğu oldu. 1976 yılında fotoğraf dükkânını kapatarak Kırklareli Belediyesi'nde ilan memuru olarak işe başladı. 1982'de istifa edip ayrıldı. Tekrar bir fotoğrafçı dükkânı açmaya karar verdi. Foto Ergin adı altında ikinci dükkânını açtı. Aynı yıl TRT Kırklareli İl Muhabiri oldu. 1993 yılına kadar fotoğrafçılık ve muhabirliği birlikte sürdürdü. 1993 yılında Foto Ergin'i kapattı. O yıl Kırklareli Belediye'sinin televizyonu olan Kanal39'da memur olarak çalışmaya başladı. 3 yıl Kanal39'da görev yaptıktan sonra, Kırklareli Belediyesi Basın ve Halka İlişkiler'den sorumlu olarak çalıştı ve  2000 yılında emekli oldu. 
Emekli olduktan sonra Yeni Gürpınar Çarşısında Er Ajans isimli üçüncü işyerini açtı. Reklâm- Tanıtım, CD-DVD Kayıt, Davetiye Baskı işleri yaptı.
Merhum Ergin Dayanç ağabeyimizin oğlu Gökçe de en az babası kadar iyi bir baterist.
“ Ben baterist olduğum için 7-8 yaşlarında benden etkilenerek başladı. Çeşitli okul gruplarında çaldı. Bu işi 1994 yılından bu yana profesyonel olarak yapıyor. Gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 8 yıldır Haluk Levent'in bateristliğini yapıyor. Oğlumun bundan sonraki hayatında da güzel şeyler yapacağını biliyorum. Onunla gurur duyuyorum.” Demişti bir sohbetimizde Gökçe için.

Hiç yorum yok: