21 Ocak 2012 Cumartesi

Kara Hüsyin Heykelinin açılışı oğulları ve torunlarının zurna konseriyle yapıldı.

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Kırklareli Belediye Başkanlığı Sosyal sorumluluk projesi kapsamında erik ağacından yaptığı zurnası İngiltere Cambridge Üniversitesinde ki müzede sergilenen, Türkiye Radyo Kurumu adına yapılan “Rumeli Türküleri adlı plak yapımında görev alan Kırklareli’li sanatçı merhum  “Hüseyin Ihnalı” 
Heykelinin açılış töreni  İnci Parkında yapıldı. Açılış, Ihnalı'nın iki oğlunun çaldığı zurnalar eşliğinde yapıldı  
Açılışa1998 yılında 72 yaşındayken hayatını kaybeden evli ve 8 çocuk babası zurna üstadı Hüseyin Ihnalı'nın, çocukları ve çok sayıda vatandaş katıldı.. 

Yapılan törende konuşan 
 Belediye Başkanı Cavit Cağlayan, 'Kara Hüseyin'in dünyaca tanınan usta bir sanatçı olduğunu belirterek, onun anısını yaşatmak için heykelini diktiklerini söyledi. 


Başkan Çağlayan konuşmasını şöyle devam etti;

"Kara Hüseyin Kırklarteli'nin yetiştirdiği, ender sanatçılardan biridir.Türkiye  ve dünya çapında bilinen şöhrete ulaşmıştır.
. Çok küçük yaşlarda bu sanata başlayan Kara Hüseyin, Belçika,Almanya, Bulgaristan  ve İtalya'da katıldığı yarışmalar da birinci olmuştur. Belediye olarak Kırklareli'nde yetişen değerlere sahip çıkmak, onların anısını yaşatmak üzere çeşitli aktiviteler yapma gayreti içindeyiz. Bugün Kırklareli'nin yetiştirdiği en önemli sanatçı ağabeylerimizden biri olan Kara Hüseyin'in heykelinin İnci Parkı'ndaki açılışını birlikte yapıyoruz." dedi.


Hüseyin Ihnalı'nın oğlu Osman Ihnalı’da;  "Babamız bu mesleği çok küçük yaşlardan  beri bize öğretmeye başladı. Bizde onun düsturu ile bu işi sürdürüp bu güne kadar getirdik. Onun adını ve sanatını yaşatmak için elimizden geldiği kadar gayret gösteriyoruz. Biz üç kardeş ve babam Kara Hüseyin’in üç torunu birlikte çalışıyoruz.


Belediye Başkanlığımızın Sosyal sorumluluk projesi kapsamında babamın heykelini dikerek onu ölümsüzleştirmesi bizleri çok mutlu etti. Başkanımıza ve tüm Belediye çalışanlarına teşekkür eder, şükranlarımız sunarız.  ” dedi.





Hiç yorum yok: