6 Ocak 2012 Cuma

Kırklareli Kakava festivali bebeği "Zarife Bebek "


Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Geçtiğimiz yıl Kırklareli Belediye Başkanlığı olarak hazırlanan temsili Kakava bebekleri gelen konuklara armağan edilmiş ve çok beğenilmişti.  Kırklareli yöresel kıyafetlerini taşıyan 'Yöresel Bebeklerin tek tip olarak üretilmesi için doğan ihtiyacın  Kırklareli Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile ortak bir protokolde birleşerek yarışma açılmıştı.
Yarışmada öürencilerin tasarladıkları bebekler yarıştı ve Zarife bebek 1. oldu.
 Seçici kurul tarafından  dereceye giren emekleri ile onlara kimlik kazandıran öğrencilere ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Ünal BAŞKUR tarafından  verdi.

Başkanlık makamında gerçekleştirdiği bir toplantı ile Öğrencileri yarışmada gösterdikleri başarılarından dolayı kutlayan  Başkur; Kentlerin kimleri, kültürleri ve yöresel olguları ile var olduğunu belirterek, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Yarışmada ilk üçe giren yarışmacılar ve bebekleri şöyle sıralanırken, ilk üç dereceye giren yarışmacılar çeyrek altınla ödüllendirildi.

1- Zarife Bebek - Yeliz Soykan  Soykan
2- Ramize Bebek - Yaprak Sil
3- Narin - Gözde Sesler

Gerçekleşen yarışma sonunda birinci seçilen ''Zarife Bebek'' seri üretim yapılarak Kırklareli'nin 22. Yıl ''Kakava Bebeği'' olacak.

Hiç yorum yok: