14 Ocak 2012 Cumartesi

Kırklareli Eğitim-iş sendikası Bakan Ömer Dinçer’i istifaya çağırdı.


Haber : Faruk Ceylan
Fotoğraflar : İrfan Özeklioğlu
Kırklareli Eğitim-iş sendikası  Dingiloğlu parkı önünde yaptığı basın açıklamasıyla Bakan Ömer Dinçer’e  Atatürk’ü anma çoşkusuna ağır saldır da  bulunduğu gerekçesiyle tepki gösterdi
Kırklareli Eğitim-iş sendikası adına basın açıklamasını İl Başkanı Hayri Girgin yaptı. Basın açıklamasına, İşçi Partisi  ile  Atatürk’çü Düşünce derneği de destek verdi.
Eğitim-iş sendikası İl Başkanı Hayri Girgi yaptığı Basın açıklamasında şunları söyledi;
“ Geçmişte Atatürk’e ve Cumhuriyet’in temel değerlerine olan muhalefeti ile tanınan sayın Ömer Dinçer ve yönetimi, kamu vicdanını kanatan uygulamalarıyla adeta bilinçli olarak milyonları kontrolden çıkarmaya, toplumu bir provakasyon ortamına sürüklemeye çalışmaktadır.Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet kutlamalarını eğlence kabul ederek yasaklayan anlayış, Atatürk’ü okullardan tasfiye etmek için hemen her gün yeni bir uygulamayı yaşama geçirmektedir.
 Bu sorumsuz tavrın en son örneği, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün konusu “Atatürk’ü Anma  Gençlik ve spor Bayramı” olan 11.01.2012 tarih , 817 sayılı genelgesiyle yaşama geçirildi. Devlet ciddiyetine yakışmayan mevzuat çarpıtmaları içeren  genelge de en üzücü yan, gizlenen çirkin amacın “duyum uydurması” ile gerekçelendirilmesidir. Maalesef AKP’nin geçmiş dönem politikalarının devamı olarak Milli Eğitim Teşkilatını düzenleyen mevzuattan Atatürk’ü tamamen silen Sayın Ömer Dinçer’in Atatürk karşıtlığı kontrolden çıkmış bulunuyor.
Ancak bu aşamada Eğitim-İş olarak Ömer Dinçer’e bir çağrımız var:
Sayın Ömer Dinçer!!! Oturmuş olduğunuz o Bakanlık koltuğunu lütfen tek ediniz. Buna razı olmuyorsanız biraz daha cesur davranarak o koltuğun arkasında asılı duran ve önünde gülücükler dağıttığınız Atatürk remini lütfen kaldırınız. Kaldırın ki milyonlar, emanet koltuklarda oturan yöneticilerin kime ve neye hizmet ettiğini görsünler.
CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ KAMU ÇALIŞANLARINA MAAŞ ZAMMI YOK!
Cumhuriyet tarihinde ilk kez kamu çalışanları maaş zammı almadan yeni bir yıla girmişlerdir. 10 yıldır yaptığı uygulamalarla, kamu çalışanlarını açlık sınırına yakın bir ücretle yaşamaya mahkum eden AKP iktidarı, 2012 bütçesinde ilk altı ay içinde belirlenen yüzde 3 sadaka zammı bile emekçilere çok görmüştür.
Kamu çalışanlarının 2012 Ocak maaşlarına, yalnızca 2011 yılı enflasyon farkı olan yüzde 2.7 oranında bir zam yapılmıştır. Bu rakam enflasyon farkını gerçek anlamda yansıtmamaktadır. Hükümetten bağımsız kurumların verileri bu rakamın üzerindedir. Gerçek yaşamda yoksul halka yansıyan enflasyon oranı ise çok daha yüksektir. Ayrıca ekonomik büyüme refah payı olarak kamu çalışanlarına yansıtılmadığı için maaşlarında reel anlamda gerileme yaşanmıştır.
Anlaşılan o ki AKP hükümeti, Türkiye’nin yaşadığı krizin faturasını tekrar yoksul halka ve 2.5 milyon kamu çalışanının sırtına yüklemek istemektedir.
Eğitim-İş olarak;
Toplumsal muhalefetin n önemli güçleri olan emek örgütlerini, aralarında ki farklılıkları bir yana bırakarak birlikte mücaele etmeye çağırıyoruz.
Bize düşen görev, kamu çalışanlarının sesine kulak vererek, AKP itidarının, emeği yok sayan politikalarına karşı birlikte bir eylem ortaya koymak olmalıdır. Bu anlamda siyasi iktidarın kamu çalışanlarını yok sayan, onları açlık ve yoksulluğa sevk eden politikalarını, bordrolarımızı yakarak protesto ediyoruz. “ dedi.

Hiç yorum yok: