24 Ocak 2012 Salı

Ak Parti İlçe Kongresinin yankıları…

Kırklareli günlüğü

Faruk Ceylan
Kamuoyunda Ak parti İlçe kongresinin yankıları sürüyor. Herkes Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi, Merkez İlçe Başkan adayı genç siyasetçi Alper Çiler’i konuşuyor. Alper Çiler Kırklareli siyaset gündeminin tam ortasına oturdu. Hem öyle bir oturdu ki kaldırmaya güç yetmeyecek gibi gözüküyor.  Kendisini ofisinde ziyaret ettim. Ofis ziyaretçi akınına uğruyor. O kadar çok ziyaretçisi var ki Alper’le iki kelime etme imkanı bulamadım.
 Gelen giden ziyaretçilerin ayağını kesmesi için saatlerce bekledim. Olmadı. Sonra akşam saatlerine yakın bir vakitte ikinci defa ziyaret ettim Alper Çiler’i.
 Nazik ve misafirperver aday Alper Çiler’le Kırklareli ve Ülke siyaseti üzerine epey bir konuştuk. Çok dolu, donanımlı, yaşına göre kendisini oldukça  iyi yetiştirmiş emsallerinin çok ilersinde bir genç.
İlçe kongresinde adaylıktan çekilmesi için kendisine uygulanan aleni baskı hakkında hiç yorum yapmıyor, tabiri caiz ise  ser verip sır vermiyor. Bilgi, birikimi, ketum tavrıyla 40 yıllık değme siyasetçileri aratmıyor ve inandığı değerlere bağlılığını net şekilde ortaya koyuyor.
Dedesinin Demokrasi şehidi Adnan Menderes’le, Babasının ise Ülkede köklü reformlar yaparak yeni bir devri başlatan Turgut Özal’la siyaset yaptığını ve çocukluk yıllarının dedesinden, babasından öğrendikleriyle geçtiğini söylüyor genç siyasetçi Alper.
Benimle birlikte tüm Basın mensuplarının şahit olup kayıtlara geçtiği  İlçe kongresinde  kendisine uygulanan açık baskılara pes etmeyen, kendisine güvenenleri satmayan, kibarlık ve nezaketinin arkasında ki dik duruşu ile  güven ve umut veren Alper’e, “ Alper bazen kaybetmek kazanmaktır” diyorum.
Siyasette böyle yiğit ve mert duruşlar günümüzde az rastlanır haldedir. Az olan, nadir olanda emsallerinden değer olarak her zaman daha kıymetlidir.
 Geçmişte RP’de aktif olarak yer almış tecrübeli siyasetçiler, Hüseyin Bürge’nin Şenol Gürşan’a yine benzeri bir kongrede müdahil olarak RP  İl Başkanlığını kaybettirdiğini, ama beklide  bilmeden 18 yıl önce Milletvekilliği yolunu açtığını söylediler. Kim bilir Bürge belki de bu defa Alper Çiller’e İlçe Başkanlığını kaybettirerek onun da yolunu açtı…
  Yıllar sonra bu yazımı arşivden çıkartıp Alper Çiller’e yeniden okutmam mümkün olur mu?  Zaman ne gösterir hep birlikte göreceğiz.
Unutulmaması gereken dünya’da hiçbir şeyin tesadüf olmadığıdır. Ben bazen “Dünya’da tesadüfe rastlamak tesadüftür” derim. Çünkü tesadüf değil tevafuk vardır.  Bazen olumsuz olaylar insana olumlu gelişmelerin yolunu açar. Olumlu olanlarda olumsuz gelişmeleri. Bir çoğumuz bunu kendi hayatımızda da yaşamışızdır.
Yankıları süren  İlçe Başkanlığı seçiminde Milletvekili Şenol Gürşan’ın tarafsız duruşu da bu yankılara akseden olumlu bir durum. Kamu oyunun görüşü bu yönde.  Sokaktaki vatandaş
 “ Şenol bey. Divan başkanı ve Milletvekili Hüseyin Bürge gibi taraf olmadı. Onlara ayak uydurmadı. Baskı uygulamadı ve beyefendi duruşu ile kendisine güvenimiz boşa çıkarmadı “ diyor.
Şenol Gürşan tanıdığım kadarı ile vizyonu geniş, uzlaşmacı ve Kırklareli için güzel şeyler yapabilme çabası içinde bir insan. Birde hesabını kitabını çok iyi bilen bir siyasetçi. Milletvekilliği seçiminde adaylığından sandıktan çıkacak oya kadar seçim öncesi kendisiyle yapmış olduğumu röpörtajda ifade ettiği tüm rakamlar neredeyse birebir tuttu. Seçim öncesi kendisine Kırklareli’nde Ak Partinin ne kadar oy alacağını sorduğumda “ 60 bini biraz geçer. Şimdi siz bu kadar oyu nasıl alacaksınız diye sorabilirsiniz ama Ak Parti CHP’den de, MHP’den de oy alacak ve bu rakam 60 bini geçecek” demişti.  Demek ki çok iyi araştırıyor, siyaseti hem bilinçli, hem de bilimsel yapıyor. Gereksiz ayrıntılarla olayları kişiselleştirerek siyaset yapmış olsaydı. Ne Milletvekili olabilir, ne de alacağı oyu tahmin edebilirdi…

 


Hiç yorum yok: