30 Ocak 2012 Pazartesi

Tarihi Türk Ocağı yenileniyor

Prof.Dr. Kavuncu , “ Büyük kurtarıcı M.Kemal Atatürk Türk Ocaklarına büyük önem veriyordu.

Haber : Faruk Ceylan
Fotoğraflar : İrfan Özeklioğlu

 Türk Ocakları Genel Sekreteri Prof.Dr. Orhan Kavuncu, Lüleburgaz Şube Başkanı Engin Ağdaş, 2. Başkan İbrahim Güleryüz ve Muhasip Utku Mehmet Öden, Kırkraleli’nde Trakya Kalkınma Ajansı tarafından restorasyonu yapılan Kırklareli Türk Ocağı binasında incelemelerde bulundular. Atatürk’ün 1930 yılında Kırklareli’ne geldiğinde halkla toplantılar yaparak, uygarlık ve kültür konulu konuşmalar da bulunduğu Türk Ocağı binasında incelemelerde bulunan Prof.Dr. Kavuncu ,Anayurt Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu; “ Büyük kurtarıcı M.Kemal Atatürk Türk Ocaklarına büyük önem veriyordu.
Gittiği yerlerde ilk önce Türk Ocaklarını ziyaret ediyor, Türk Ocağı olmayan yerlerde de Türk Ocağı kurulmasını teşvik ediyordu” dedi. Kavuncu “Elimizde Atatürk’ün Zonguldak ziyaretinde Türk Ocağına şahsi hesabından 300 TL, İstanbul Türk Ocağına da 2000 TL bağışta bulunarak destek verdiği ile ilgili belge ve makbuzlar bulunmaktadır. Kırklareli Türk Ocağı da bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Bu tarihi mirasa bu güne kadar yetkililerden sahip çıkan olmadı.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın konuya göstermiş olduğu hassasiyetle Trakya Kalkınma Ajansı tarafından restorasyonu başladı ve Tarihi Kültür mirasımız kazanıldı. Vali Yaman’a bu konuda minnet ve şükranlarımızı arz etmek istiyorum.” şeklinde konuştu. Türk Ocağı binası önünde görüşmemizden sonra Prof.Dr. Kavuncu ve beraberindekiler, Vali Mustafa Yaman’ı, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nı ve gazetemizin Kırklareli temsilcilik ofisini ziyarette bulundular.
Prof.Kavuncu Anayurt gazetesini Ankara’da da sürekli okuduğunu söyleyerek, “ Kırklareli’ne geldiğini bilmiyordum Anayurt’un Kırklareli’nde de temsilciliğinin olması ve Kırklareli’lilerin bu gazeteden istifade etmesi çok güzel. “ dedi.

Hiç yorum yok: