7 Ocak 2012 Cumartesi

Kırklareli ÜOD İl Başkanından Çalışan Gazeteciler günü kutlaması


İrfan Özeklioğlu-Kırklareli Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammet Hanefi Demiroğlu, yaptığı yazılı açıklamayla " Çalışan Gazeteciler günü" kutlamasında bulundu,
Başkan Demiroğlu Çalışan gazeteciler günü hakkında şunları söyledi;
“1961 yılından bu yana gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete patronu, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazete çıkarmama kararı aldılar. Bunun üzerine
Çalışan gazeteciler 'Basın' adı ile kendi gazetelerini 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar. 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacı ile, sendika binası önünde toplanarak bir protesto yürüyüşü de  yaptılar.
1971 yılında 12 Mart müdahalesiyle  çalışan gazetecilerin  basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Bayram” olmaktan çıkarıldı ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başlandı.
Gazetecilerin susturulduğu toplumlarda halkta susar, gazeteciler halkın gözü kulağıdır. Basın özgürlüğü olmazsa halk sağırdır, kördür.  
Basının sansürlenmediği, özgürce yazabilme hakkına sahip olduğu  bir toplum olma dileklerimle, Basın emekçilerinin  Gazeteciler Gününü  kutlar, sağlık,mutluluk ve başarılar dilerim.

Hiç yorum yok: