6 Ocak 2012 Cuma

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'dan "Çalışan Gazeteciler günü" kutlaması

 
Faruk Ceylan-Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamayla " Çalışan Gazeteciler günü" kutlamasında bulundu,
Başkan Çağlayan; "Unutulmaması gereken bir şey var ki, gazetecilerin susturulduğu toplumlarda sokaktaki insan kör ve sağır demektir'
 
1961 yılından bu yana gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı alarak, 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacı ile, sendika binası önünde toplanarak bir yürüyüş yaptılar.

Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında ise Sendika'nın öncülüğünde, 'Basın' adı ile kendi gazetelerini 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar. O tarihten sonra 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlandır. 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, 'Bayram' olmaktan çıkarıldı ve 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak anılmaya başlandı.
Ancak unutulmamalıdır ki; Gazetecilerin susturulduğu toplumlarda sokaktaki insan kör ve sağır demektir. Unutulmaması gereken bir şey var ki, gazetecilerin susturulduğu toplumlarda sokaktaki insan kör ve sağır demektir.
Bu duygu ve düşünceler ile tüm çalışan Gazeteciler Günlerini kutlar, sağlıklı günler dilerim"
 
Av. Cavit ÇAĞLAYAN
Kırklareli Belediye Başkanı

Hiç yorum yok: