24 Ocak 2012 Salı

Kırklareli Ak Parti Kadın kolları Hazel Yolgiden’le devam dedi.

Haber  : Faruk Ceylan-Fotoğraflar : İrfan Özeklioğlu
Ak Parti kadın kolları Kırklareli il başkanlığı 3. olağann kongresi. Hazel Yolgiden tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı.
Divan başkanlığına Emine Ergül, Başkan yardımcılıklarına  İpek Sevinç, Esra Gonca, Katip üyeliğe de Buket Göç seçildi.
Divan teşekkülünün ardından  Ak Parti Kırklareli milletvekili Şenol Gürşan kürsüye geldi.
Gürşan konuşmasında “ 3. olağan genel kurulumuz ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.
 Bu gün bir milyar dört yüz bin kadın üyesi ile dünyanın en fazla kadın üyesine sahip bir partiyiz.   Partimiz Türkiye’de 81 ilin 79 ilinden milletvekili çıkarmış en büyük siyasi parti olup her zaman ilkleri başarmıştır. Hanım efendi kardeşlerimin sosyal hayatın içinde olmaları kadın kolları ilçe ve il yönetimlerinde bulunmaları ile kadına en çok yer veren bir siyasi partiyiz. Ana Yasa’da kadına şiddet yasası Ak Parti döneminde çıkmıştır. Kadınlarımız Çanakkale Savaşında İstiklal Savaşında nasıl mücadele edip başarılı olduysa siyasette de aynı başarıyı göstermişlerdir. Saygı değer hanım efendiler. Geçen hafta  ilçe kongersinde de net konuştum bazı arkadaşlar sanıyorum anlayamamışlar hiç kimse Başbakanımızın iradesinin üzerinde değildir. Bu partiyi kuran bu gün Türkiye’de partimizi en büyük parti yapan Genel Başkanımız ve Baş bakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan dır . Genel merkezimiz Sayın Başbakanımızın direktifleri iradesi doğrultusunda çalışır.

 Genel merkezin adayı kimse biz onun yanındayız. Hepimiz tek bir hedefe odaklanmışız. Siyaset Millete hizmet etme yoludur. Millete hizmet etmek istiyorsak el ele kol kola hareket edeceğiz. Şimdi iki adayımız var Hazel hanım ve Şenay hanım. Kongrede birden fazla adaylar çıkınca kırgınlıklar oluyor bunları yapan bir iki kişi bunlar aralarında birbirlerini tanımayan insanları bile bir birine düşürüyorlar. 12 Haziranda mazbatayı aldığımda ben şunu söyledim biz Ak Partiyi büyütmeye geliyoruz Ak Parti büyük bir aile büyük bir örgüt bu örgütün içinde her kese yer var bize katılmak isteyen her vatandaşımıza yer var” dedi .  
 Ak Parti il başkanı Emin Tunç’ta konuşmasında “Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın temsilcisi olarak sizlere sesleniyorum . Bu gün burada Başbakanın iradesini oylayacaksınız. Kadınlarımızın siyasetteki yeri biz erkeklerin yerimizi daraltmaz . kadına karşı ayrımcılık ırkçılıktan daha tehlikelidir. Kadınsız siyaset eksiktir yılda bir gün kadınlar günü kutlanıyor benim gözümde yılın tamamı kadınlar  günüdür” dedi
İl Başkanı Tunç’un konuşmasından sonra mevcut Başkan Hazel Yolgiden ve ikinci aday Şenay Tunalı kendilerini tanıtıcı birer konuşma yaptılar.
210 üyenin oy kullandığı seçimde Hazel Yolgiden 144 oy Şenay Tunalı 62 oy aldı 4 oy ise geçersiz sayıldı ve mevcut Başkan  Hazel Yolgiden bir kez daha Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığına başkanlığa seçildi

Hiç yorum yok: