14 Ocak 2012 Cumartesi

Kırklareli (KESK)Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi üyeleri maaş bordrolarını yakarak Hükümetin verdiği zammı protesto etti

Haber: Faruk Ceylan  Fotoğraflar: İrfan Özeklioğlu-    Kırklareli Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi çalışanları maaş zamlarını protesto amacıyla  maaş bordrolarını yaktılar.
Memur zamlarını az bulan Sendika üyeleri Hükümeti protesto etmek için Karaumurbey caddesindeki saat kulesi önünde bir basın açıklaması yaparak Hükümeti  protesto ettiler ve maaş bordrolarını yaktılar.
Basın açıklamsını Sendika adına Şube Hukuk Sekreteri İsmail Karakaya yaptı. Karakaya şunları söyledi;  “ 2011 yılı enflasyon tahminlerinin iki katı üzerinde gerçekleşenb AKP hükümeti, enflasyon farkından kaynaklı olarak kamu emekçi,lerinin maaşlarına 2.68’lik artış yapacak.
Çarptırılmış enflasyon rakamlarına göre yapılacak bu artışı bile allayıp pullayıp müjde olarak yansıtanlar, Türkiye’de emeği ile geçinenlerin bin bir zorlukla yaşamlarınısürdürmeye çalışmasını görmezden gelmeye devam etmektedir.
Enflasyon hesaplamalarında yıllardır halkınb temel ihtiyaçlrıyla uzaktan lakası olmayan, deve eti, pinpon topu, gaz lambası fitili gibi ürünleri de dikkate alan TÜİK’u Aralık ayı ve 2011 yılı enflasyon rakamlarını açıklamış bulunuyor.   Ancak açıklanan oranlarla  halkın yaşadığı gerçek enflasyon arasında   uçurum vardır.   Söz konusu enflasyon farkıyla kamu emekçilerinin maaşlarına 30 ila 60 lira arasında bir fark yaratmaktadır. Ancak söz konusu rakamlardan daha fazlası yaşanan gerçek enflasyon sonucunda kamu emekçilerinin cebine girmeden buharlaşmıştır.
AKP Hükümeti, “Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz” söylemini terk etmeli, 2 milyon kamu emekçisinin,asgari ücretle geçinmeye çalışan 5 milyon asgari ücretlinin ve 9.5 milyon emeklinin taleplerine kulak vererek onlara insanca yaşayacak koşullar yaratmalıdır.
Siyasi iktidarın yaşanan enflasyon rakamlarını çarpıtarak bize reva gördüğü sefalete karşı insanca bir yaşam için bütün kamu emekçilerini bu taleplere sahip çıkmaya çağırıyoruz.” dedi.
Basın açıklamasından sonra Eğitim-sen üyesi bir gurup kamu çalışanı maaş bordrolarını yakarak hükümeti protesto ettiler.
                                                                                 

Hiç yorum yok: