12 Ocak 2012 Perşembe

Kırklareli lise merdivenleri törenle açıldı.

Haber : Faruk Ceylan
Fotoğraflar : İrfan Özeklioğlu
Kırklareli Ticaret lisesi ile Atatürk lisesini ayıran ve 50 yıldır lise merdivenleri olarak geçen merdivenli sokak, uzun yıllardır  Karaumur caddesi ile  Yayla ve Demirtaş mahallesini birbirine bağlıyor. Merdivenli sokak 50 yıldır kaba betondan yapılmış hali  ve kötü görünümüyle vatandaşın geçiş noktasıydı.
Kırklareli Belediye Başkanlığı Kentsel dönüşüm projesi kapsamında şehrin ortasındaki bu kötü görünümü yaptığı çaışma ile modern bir hale getirdi. 
Merdivenli sokakağın açılışı Vali Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve İl Emniyet Müdürü M.Behzat Canbazoğlu tarafından yapıldı.
Başkan Çağlayan  açılış konuşmasında şunları söyledi;  “ 50 yıldır kaba betondan yapılmış olan ve şehrin merkezinde bulunan bu kötü görünümlü merdivenli sokağın peyzaj çalışmalarını yaparak açılışını yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada halkın yanı sıra 50 yıldır liselerde okuyan öğrencilerin de anıları var.  Yapmış olduğumuz bu düzenlemeyle birde eğitimi simgeleyen “Okumak özgürlüktür” heykeli yaptırdık. Heykelden yapılan şelalelerle de güzel bir görünüm kazandırdık. Artık Kırklareli’liler bu sosoyal yaşam haline gelen mekana misafirlerini getirip, anı fotoğrafı da çekilebilir.” dedi.

1 yorum:

gürsel yılmaz dedi ki...

kırklarelimiz için hayırlısı olsun