25 Ekim 2011 Salı

Vali Mustafa Yaman’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı

Kırklareli Valisi Mustafa Vali Yaman, Cumhuriyet'in 88. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birinin, Cumhuriyet'in ilanı olduğunu belirtti.
     Yaman, ''19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de 'Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare şekli, Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır. Cumhuriyet'in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde ülkemiz her alanda önemli atılımlar gerçekleştirerek, dünyada saygın bir devlet konumuna gelmiştir''  dedi.
     Cumhuriyet'i ayakta tutan yegane kuvvetin, milletin kendisi olduğunu  söyleyen Vali Yaman, mesajında;
     ''Milletimiz, Cumhuriyet'i benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. 'Egemenlik Kayıtsız, Şartsız Milletindir' ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Türk milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir.
     Bizlere düşen görev, Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmaktır. Cumhuriyetimizin varlığını güçlü biçimde sürdürebilmesi için üzerimize düşen sorumluluk, çocuklarımıza ve gençlerimize Cumhuriyet sevgisini aşılamak, değerlerinin ne anlama geldiğini ve kendilerine neler kazandırdığını açık biçimde anlatmaktır. Böylece gelecek nesillerimiz de bu meşaleyi şuurlu biçimde taşımaya devam edecektir.''

Hiç yorum yok: