28 Ekim 2011 Cuma

Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Kırklareli’nde NNT Nanoteknoloji A.Ş ARGE Merkezi'nin açılışını yaptı

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün , "Ne kadar girişimci ruha sahip insan potansiyelimizin olduğunu gördükçe geleceğe dair umutlarımız her geçen gün daha da artıyor" dedi.
Bakan Ergün, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi NNT Nanoteknoloji A.Ş ARGE Merkezi'nin açılışında, katıldığı bir çok program da kendisini  en çok sevindirenin tesis açılışları olduğunu ifade etti.
Açılan fabrikaların yaptığı üretim, ihracat ve oluşturduğu istihdamla Türkiye'nin hedeflerine  adım adım yaklaştığını belirten Ergün, hükümet olarak Türkiye'de özel sektörün yaptığı yatırımları arttırmak için büyük bir çaba içinde olduklarını söyledi.


Ülkelerin özel sektör eliyle gerçek zenginliği yakaladığını söyleyen  Bakan Ergün,
"Devlet ona altyapı hazırlar, önünü açar ve işini kolaylaştırır. Bizler de onu yapmaya çalışıyoruz. Ne kadar girişimci ruha sahip insan potansiyelimizin olduğunu gördükçe geleceğe dair umutlarımız her geçen gün daha da artıyor. Özellikle son 10 yıl içerisinde makro istikrarı yakalamak, iş ve yatırım ortamını iyileştirmek ve bunları kökleştirmek için attığımız adımların artık meyvelerini topluyoruz.


Nanoteknoloji A.Ş. Arge Merkezi
Sahibi Cafer Akın
 2002 yılında 43 milyar lira olan özel sektör yatırımları 2010 yılında 164 milyar liraya ulaşmıştır. 2002 yılından 2010 yılına kadar özel sektör yatırımları 4 kat artmıştır. Bu yılın ilk çeyreğinde yapılan yatırımlarla, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 oranında artmış bulunuyor. Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde devam eden büyüme süreci ile birlikte bu rakamların daha fazla artacağından kuşku yoktur." dedi.

Hiç yorum yok: