16 Ekim 2011 Pazar

Kaçan galibiyette olsa, deplasmandan puanla dönmek iyidir.

Tribün
Kaçan galibiyette olsa, deplasmandan puanla dönmek iyidir.
Faruk Ceylan
Maçtan bir gün önce Bilgin Erdem hocayla uzun bir telefon görüşmesi yaptık. Kendisiyle Kırklarelispor’da futbol oynadığı yıllardan beri iyi dostuz.
Kırklarelispor’un başarısı ve Adana Demirspor maçı üzerine sohbetimizin sonunda gece geç saatte  Bilgin hocanın açıklaması, “Adana’dan galibiyetle dönmek istiyoruz “ başlıklı haberi yaptım  Kırklarelispor’un bu maçtan 3 puanla döneceğine çok inanmıştım. “Artık şeytanın bacağını kırın “ dedim hocama da. Ama şanssızlık Kırklarelispor’un yakasını yine bırakmadı.  Kırklarelispor Üç hafta 80’li dakikalarla 1 puana razı oldu. Bence bu şanssızlıklara karşı Bilgin hocanın futbolcuları nazara karşı okutması lazım galiba…
Maçtan sonra uçağa binmeden önce Bilgin hocayla bir telefon görüşmesi daha yaptım. Hocam kaçırdıkları galibiyete üzülmüş ama futbolcularının sahada 10 kişi olduğu halde savaşmaları ve üstünlüğü elden bırakmamalarından da memnun olmuş.
Bilgin hoca görüşmemizde;  “Bu takım savaşsın, rakibini ezerek oynasın, isterse yenilsin abi. Önemli olan bu. Takımım böyle oynadığı müddetçe şansını da, rakiplerini de yenecek. Ben buna inanıyorum.  Lig uzun bir maraton, şanssızlıklarda olacak, haksızlıklarda. Ama biz bu futbolumuzu oynamaya devam ettikten sonra hepsini aşacağız Ligde başarılı olacağız.” Dedi.
Adana Demirspor maçına da Kırklarelispor  galibiyete şartlanmış bir şekilde sahaya çıkıyor, her şey yolunda gidiyor. Her şey yolunda giderken Hasan Erdi sakatlanarak oyun harici kalıyor.  Beklenmeyen bu durum Bilgin hocanın planlarını bir ölçüde aksatmış. Hasan Erdi’nin yerine oyuna dahil olan Berkant’ın da 30. Dakika da kırmızı kart görmesi hocanın planlarını aksatmaktan ziyade tam bir facia olmuş. Sahada 10 kişi mücadele edecek ve rakibinizi yeneceksiniz….

Bu dakikadan sonra Kırklarelispor’lu oyuncular  Hasan Erdi’nin eksikliğini aratmadan mücadele etmişler,   savaşmışlar.  45. Dakikada golü de bulup ilk yarıyı 1-0 önde kapatmışlar.
Kırklarelispor’lu futbolcular İkinci yarı da skoru arttırmak için büyük çaba sarf etmiş ama yakaladıkları pozisyonları da mucizevi şekilde kaçırmışlar. Ben hep söylerim futbol da şansta biraz yanınızda olacak.
Kırklarelispor bulduğu pozisyonları bir türlü gol yapamazken, ev sahibi takımın ender ataklarından biri Kırklarelispor ağlarıyla buluşunca skor 1-1’e gelmiş.
Beraberlik golünden sonrada pozisyon bulan Kırklarelispor üç puanı getirecek golü bulamadan bu haftada bir puana razı olarak Kırklareli’ne dönüyor. Ancak Kaçan galibiyette olsa, deplasmandan puanla dönmekte iyidir.
Yenemiyorsanız yenilmiyeceksiniz. Bu bir puanlarında ileriki haftalarda faydasını görecektir Kırklarelispor.
Bir de Kırklarelispor’un tüm olumsuzluklara rağmen üç haftadır yenilmediğini de göz önünde bulundurmak lazım… 
Şimdi önümüzdeki hafta Kırklarelispor’un rakibi puan cetvelinde dibe demirlemiş Çankırıspor. İnanıyorum ki  Kırklarelispor Atatürk stadında  taraftarının büyük desteği ile Çankırıspor’u yenerek şanssızlıklarına son verecektir.
Bilgin hocama, ve yeşil beyaz formayı terleriyle ıslatan futbolcu kardeşlerime şans ve başarı diliyorum. Cenab-ı Allah yardımcınız olsun.

Hiç yorum yok: