29 Ekim 2011 Cumartesi

Cumhuriyet yürüyüşünde Kırklareli ayaktaydı.

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-AlperCeylan-Adem Önder-Kutluay Uyanık
Van’da yaşanan deprem felaketi sonrası Başbakanlık genelgesiyle Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal edilmişti. Ancak Türkiye’nin büyük bir bölümünde Cumhuriyet Bayramının 88. yılı sebebiyle halk sokaklara döküldü ve Cumhuriyet yürüyüşü yaptı. Bu Cumhuriyet yürüyüşlerinden biri de Kırklareli’nde düzenlendi. Genç yaşlı ve çocuk demeden Kırklareli sokağa döküldü. Vatandaş; “ Cumhuriyet’imize sahip çıkıyoruz. Eğlence yapmıyoruz. Van’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını paylaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramını kutlamak, Cumhuriyet’e sahip çıkmak asla Van’da yaşanan felakete saygısızlık değildir. Marmara depreminde de, Mehmetçiklerimizin, polisimizin PKK tarafından katledildiğinde de dahası Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk ölüm döşeğindeyken bile bu Millet Cumhuriyet’ine sahip çıktı. Cumhuriyet Bayramını kutladı. Yapılan eğlence değildir. Karıştırılmasın. Cumhuriyet’imizin 88.yılı yaad edilmektedir.” dediler.  
Kırklareli’nde Sivil toplum örgütlerinin düzenlediği ve Kırklareli Belediyesi'nin de destek verdiği yürüyüşe katılanlar, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler olan yaklaşık 5 bin kişilik fener alayı grubu, Karaumurbey, Eriklice ve İstasyon caddelerini geçerek Vilayet Meydanı'na kadar yürüdüler.
Yürüyüş esnasında ''Ne Mutlu Türküm Diyene'', ''Her şey Vatan için'', ''Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'', ''Biz Mustafa Kemal'in Askerleriyiz'' sloganları ile Kırklareli’ni inletti. Valilik Meydanındaki havai Fişek gösterileri büyük çoşku yarattı.


Atatürkçü Düşünce Derneği Kırklareli Şubesi Başkanı Nuriye Üstündağ, yaptığı konuşmada;
''Cumhuriyetimizin 88. yılında tüm Vatanseverler Cumhuriyet’e ve kazanımlarına karşı gizli açık her türlü saldırıya birlikte karşı koymaya çağırıyor, cumhuriyeti ilelebet yaşatacağımıza olan inancımızla, gizli ve açık yürütülen saldırıları şiddetle kınıyoruz'' dedi.
Yürüyüşe Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüş, Vilayet Meydanı'nda havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Hiç yorum yok: