13 Ekim 2011 Perşembe

Kırklareli Belediye Başkan Vekili Sazara “ Mahalle kültürü paylaşımını yaşatarak, gelecek kuşaklara taşımak istiyoruz.”

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu- Kırklareli Sungurbey Camii ve Ata Sitesi arkasında bulunan Erdem Sokak’ta başlanan yeni park alanı yapımı tamamlandı…
Toplamda 40 adet gül fidanı, 20 adet keçi sakalı bitkisi, 20 adet berberis bitkisi, 8 adet büyük mazı, 8 adet küçük mazı, 24 adet yayılıcı Ardıç , 20 adet tüplü Çınar dikilen parkta incelemelerde bulunan Kırklareli Belediye Başkan V. Mithat Sazara
‘’ Kırklareli’nde son dönemlerde Sokak aralarında yaptığımız park alanı çalışmaları, vatandaşlarımız arasında sokak bilincini arttırarak, geçmişte olduğu gibi mahalle kültürünü, paylaşımını yaşatarak, gelecek kuşaklara taşımak düşüncesi  ile başlamıştır.
Kentleşme ile birlikte şehrimizin bir çok bölgesinde unutulan mahalle kültürünü sıcak tutan sokak sakinlerinin bu alanlarda sosyal ilişkilerini geliştirmeleri ve dinlenmeleri, komşuluk değerlerini pekiştiği buluşma noktaları olarak kullanmaları bizleri fazlası ile mutlu etmektedir.
 Daha öce sokak aralarında yaptığımız bu tarz park alanlarında Paylaşım ve mahalleli bilincinin insanlarımız arasında aidiyet duygusu yarattığını ve yaşadığı sokağı daha fazla kabul ederek, bölgenin sorunlarının çözümlerinde bizlere daha fazla destek olduklarını gözlemliyoruz. ‘’ dedi.

Hiç yorum yok: