18 Ekim 2011 Salı

Kırklareli Ülkü Ocaklarında devir teslim töreni

*Muhammed Hanifi Demiroğlu Ülkü Ocakları Başkanlığını  Bayrağa sarılı Kur'an-ı Kerimi öperek devraldı.

Faruk Ceylan-Görev süresi sona eren, Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanı Fatih Üstün görevini yeni Başkan Muhammed Hanifi Demiroğlu’na devretti.
Devir teslim törenine Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz ile Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Enes Ertuğrul Kalın ve genç Ülkücüler katıldı.
Devir teslim töreninde Bayrağa sarılı Kur'an-ı Kerim Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz tarafından üç defa öpülerek Fatih Üstün’e verildi. Fatih Üstün’de Bayrağa sarılı Kur'an-ı öperek  yeni Başkan Muhammed Hanifi Demiroğlu’na teslim etti. Yeni Başkan Demiroğlu’da Bayrağa sarılı Kur'anı üç defa öperek görevi teslim aldı.
Teslim töreninde ilk açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz yaptı.  Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz şunları söyledi; “ Kardeşlik içinde birtbirimizi kucaklayarak, Ayyıldızlı Bayrağımız altında yaşamamızı sağlayan Yüce Allah’a sonsuz hamdüsenalar olsun. Bu gün Kırklareli’nde bulunma sebebimiz Ülkü Ocakları Başkanlığının devir teslimi içindir. Bu güne kadar teslim aldığı bayrağı şerefle taşıyan ve leke getirmeyen Fatih kardeşime huzurunuzda teşekkürü bir borç bilirim.  Fatih Başkan Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti ile Türk İslam davasına en iyi şekilde hizmet etmiş, orta öğretim ve Üniversitedeki gençlerimizi şuurlu bir şekilde yetiştirip teşkilatlandırmıştır.  Bizler Genel Merkez yöneticileri olarak kendisinden razıyız. Alllah’ta ondan razı olsun. Bu gün Bayrağı teslim alacak olan Muhammed Hanifi kardeşimizin bu Bayrağı daha yükseklere çıkaracağından zerre kadar kuşkumuz bulunmamaktadır.  İnanıyoruz ki, genç Ülkücü kardeşlerimizi en iyi şekilde yetiştirerek gelişmelerini sağlayacaktır. Allah’ın izniyle idealimiz, Ülkümüz olan 2023 yılının lider ülkesinde İmanlı, ihlaslı, vatan ve bayrak sevgisiyle yanıp tutuşan bu gençlik yönetici kıadrolarda yer alacaktır.  Yeni Başkanımız Muhammed Hanifi Demiroğlu kardeşimizin  yeni görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Cenab-I Allah muvaffak etsin, yar ve yardımcısı olsun” dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz’dan sonar söz alan Fatih Üstün’de şunları söyledi; “ Başkanlığım süresince yanımda olan dava büyüklerim, Ülküdaşlarım hepinizden haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Cümlenizden Allah razı olsun.  Kırklareli’nde Bayrağı sizin deteklerinizle şerefle taşıdım ve dalgalandırdım. Bildiğiniz gibi benden once Ülkü Ocakları kapanmıştı. Uzun bir sürede açılamadı. Genel Merkezimizin teveccühleriyle Ülkü Ocaklarını açtık. 2 yıla yaklaşan bir zamandır da şerefim ve onurumla bu görevi ifa ettim. Bu gün Bayrağı teslim ettiğim Hanefi Başkanımızın da bu Bayrağı benden daha ileriye taşıyacağına inanacım tamdır. Cernab-ı Hak utandırmasın, yar ve yardımcısı olsun İnşaallah.” dedi.
Görevi teslim alan yeni Başkan Muhammed Hanifi Demiroğlu’da “ Fatih Başkan’dan devraldığım görevi en iyi şekilde  ifa etmek, Bayrağa halel getirmemek için çok çalışacağıma, teslim aldığım Bayrağı daha yükseklere taşımak için mücadele edeceğime  şeref ve namus sözü veriyorum. Başkan olarak mücadelemde dava büyüklerimin ve ülküdaşlarımında emekleri olacağına da inanıyorum. Fatih Başkanımın  bu görevi bana teslim ederek görevi sona ermemiştir. Bundan sonraki mücadelemizde yanımda olacaktır. Bizlere destekleri devam edecektir. Hedefimiz Vatanı ve Bayrağını, canını feda edebilecek kadar seven, Milli ve Manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmektir.” dedi.

Hiç yorum yok: