9 Ekim 2011 Pazar

Kırklarelispor tarihi farkı kaçırdı. Kırklarelispor 1 Sarıyer 1

*Futbolda şansta yanınızda olacak. Geçen hafta 81’de, bu haftada 85’te verilen uyduruk penaltıyla  Kırklarelispor 2 maçta 4 puan kaybetti.
Faruk Ceylan/Adem Önder- Kırklarelispor Pazar günü Sarıyer’i yenip şeytanın bacağını kırmak için sahaya çıktı.  Taraftar stadı hınca hınç doldurmuştu. Taraftarda, futbolcular da hırslıydı. Herkes kazanmayı çok istiyordu.  Stad  dışından  içeriye “Bilet bitti dışarıda yüzlerce taraftar kaldı” haberi geldi. Sarıyer’den de 100 kadar seyirci  misafir tribünündeydi.  Kırklarelispor’un golünden sonra Sarıyer seyircisi Kırklareli tribünlerine saldırdı. Emniyet güçleri olay çıkmadan saldırıyı bertaraf etti.
Kırklareli’nin gururu 39 Gençlik her zaman olduğu gibi 90+3 dakika hiç susmadan takımlarını destekledi. Yer yeşil, gök beyazdı Atatürk stadında.  Şu tararftarlığın Nobeli olsa herhalde kendi katagorimizde  bu ödülü 39 Gençlik alırdı.
Hakemler:  Burak Cem Tahiroğlu * Çağlar Oskay * Gökhan Osman Yamar **
Kırklarelispor:  Ali Şan *** Hasan Can *** Taner *** İhsak**** (Serkan İşyapar Dk.67 **)
Hüseyin Akoğlu**** (Murat  Baytaroğlu Dk. 89*) Recep Serkan**** Serkan Turhan ****
Murat Tiryaki *** Hakan Güvençer *** (Semih Dk.65**)  Hasan Erdi ****  Serkan Sönmez ****
Sarıyer :   Ethem ** Atahan *** Efecan ** Gökhan ** (Semih Dk 46 *) Sinan ** Hasan *
( Mehmet Akif Dk.46 *)  Cemre ** Emre * Erol * Emre Baytarbaşı ** Barış * (Ünal Dk.70 *)
1.Yarı :  2. Dakikada orta alandan gelişen atakta Gökhan ceza alanı dışından vurdu Ali Şan mükemmel uzandı ve gole izin vermedi. 3. Dakikada kontra gelişen atakta orta alanı terk başına geçen Cemre ‘yi  ceza alanı dışında Ali Şan durdurdu ve yüzde yüzlük bir pozisyonda rakibine geçit vermedi.
5.Dakikada Kırklarelispor atakları başladı. Recep  ceza alanı dışından mermi gibi vurdu. Sarıyer kalecisi Ethem topu parmaklarının ucuyla kornere gönderirken top direğe çarparak dışarı çıktı. 7. Dakikada ceza alanı çizgisi önünden verilen serbest vuruşu Recep kullandı. Ethem ,  Recep’in şutunu iki hamlede güçlükle önledi. 10. dakikada Hüseyin rakipten çaldığı topu soldan kaçan Serkan Turhan’la buluşturdu, Serkan bekletmeden Recep’e gönderdi. Recep çok sert vurdu, Ethem topu güçlükle çeldi, çeldiği top yön değiştirip ağlara giderken Ethem ikinci bir hamleyle topu çizgide yakaladı.
16. dakikada gelişen Kırklarelispor akınında İshak vurdu, top az farkla dışarı çıktı. 19. dakikada Serkan’ın şutu direğin üzerinden dışarı gitti. 24. Dakikada Serkan soldan koptu geldi, sıfıra indi topu  İshak’ın önüne  gönderdi, İshak bu topa dokunamayınca yüzde yüzlük bir fırsat daha kaçtı.
25 Dakikada İshak sağ kanattan aldığı topta sol tarafta Serkan’ı gördü, Serkan göbekteki Recep’e verdi Recep bu sefer kaleci  Ethem’i avladı ve topu Sarıyer filelerine gönderdi.  1-0 Golden sonra Kırklarelispor’un skoru arttırma çabaları vardı. 27 dakikada Recep orta alanda rakibine pres yaparak topu kaptı, bekletmeden soldan kaçan Serkan’a ortaladı, Serkan ceza alanına girdi, Sarıyer defansını çalımlayarak önünü açtı bu arada Sarıyer’li Hasan kendini yere attı  rakibine bir şey olduğunu zanneden Serkan’da durdu.  Hakem pozisyonu devam ettirdi ve bu arada defansta topu uzaklaştırdı.  Serkan durmayıp vursaydı Kırklarelispor 2. Golünü kazanacaktı.  35. Dakikada Hakan Güvençer, Hüseyin   verkaçında  topla en son buluşan Hakan direğin dibinden vurdu, top kaleye parelel dışarı çıktı.  37. Dakikada Serkan, 40.dakikada Hasan yüzde yüzlük   gol pozisyonlarını değerlendiremedi.  İlk yarı 1-0 Kırklarelispor’un üstünlüğü ile son buldu.
2. Yarı:   47. Dakikada Hasan sağdan sıfıra indi, mükemmel kesti Serkan yükseldi kafayı vurdu top az farkla dışarı gitti. 49. Dakikada İshak, 53. Dakikada Recep müsait pozisyonda gol kaydına muvaffak olamadı.  55. Dakikada Hakan Güvençer soldan harika bir orta yaptı, İshak dokundu top direği yalayarak dışarı çıktı.  57. Dakikada ikili mücadelede yerde kalan Taner, yattığı yerden pasını  Serkan’a verdi, Serkan kaleciyle karşı karşıya kaldığı bu pozisyonda  topu Ethem’ teslim ederek  Kırkjlarelispor’u bir golden etti.  59. Dakikada İshak’ın vurduğu sert şut direğin birkaç santim üzerinden dışarı gitti.  
60. Dakikada İshak’ın  sağ çaprazdan vurduğu şut bu sefer direğin dibinden dışarı gitti.  62. Dakikada Serkan sağdan  kesti, Recep kafayı uzattı ama dokunamadı, devamında İshak topu boş kaleye tamamlayamadı. 65.dakikada   Hakan Güvençer aldığı sert darbe sonucu sakatlandı ve oyunu terk etmek zorunda kaldı.
Baştan sona Kırklarelispor’un üstünlüğü ile geçen maçta, Sarıyer çok zor anlar yaşarken, Kırklarelispor sayısız gol fırsatlarını değerlendiremedi.  85. Dakikada bir Sarıyer atağında Mehmet Akif ceza alanında  kendini yere bıraktı. Orta hakem penaltı noktasını göstermedi, tereddütlü hareketlerle yan hakemine baktı, yan hakemde aynı tereddüt içindeydi, iki hakemde  karar vermekte çok zorlanmalarına rağmen Burak Cem Tahiroğlu kendisi de tam emin olamadığı bu pozisyon da son anda penaltı noktasını gösterdi.  Penaltı  vuruşunu Atahan kullandı ve skoru 1-1’e getiren golü kaydetti ve Kırklarelispor hakemlerin bile tam olarak emin olamadığı penaltıyla beraberliğe razı olmak zorunda kaldı.
 Kırklarelispor farklı kazanacağı maçtan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı  ama  İstanbul Büyük Şehir karşısında seyrettiğimizden çok farklı bir Kırklarelispor vardı sahada. Çok istekli, hırslı, sayısız pozisyon bulan, en önemlisi   koşan bir Kırklarelispor.
Kırklarelkispor bu futboluyla seyircisine güven verdi. Seyirci kaybedilen iki puana üzüldü  ancak Kırklarelispor’un harika oyunundan memnun olarak futbolcuları tezahüratlarıyla kucakladı.  

Hiç yorum yok: