21 Ekim 2011 Cuma

KIRKLARELİ GÜNLÜĞÜ / Kırklareli Şehidini 250 kişilik köyde 20 bin kişiyle karşıladı.

Faruk Ceylan
Kahpe saldırı sonucu  şehitlik mertebesine ulaşan  24  Vatan evladı ardında 74 milyon yaralı bırakarak kara toprağın bağrına düştü. Şehitlerimizin son yolculuğunda Türkiye ayaktaydı. Şehitlerimiz memleketlerinde  İnsan seliyle ebediyete uğurlandılar.  24 Şehidimizden biri de Kırklareli’nin Vize ilçesi Çavuş köyünden P.Er Ufuk Bozkurt’tu. Bu soyadı gibi yağız delikanlı, köyünde dualarla askere uğurlanmıştı. Ufuk yine dualarla karşılandı ama  onun köyündeki evi artık kara topraktı.
Kırklareli onu 250 kişilik Çavuşköy’de 20 bin kişiyle karşıladı.  Vize Devlet Hastanesinden alınan şehid Ufuk Bozkurt’un  naaşı Çavuşköye’e getirildi. Cenazenin ardında 5 kilometrelik bir kuyruk oluştu. Mahşeri kalabalık Öfkeliydi. PKK ve yandaşları aleyhinde slogan atarlarken göz yaşları  sel oldu.
Şehid  Ufuk’un  annesi Naciye Kösem ve diğer yakınları ay yıldızlı Bayrağa sarılı tabutun üzerine kapanarak  uzun süre gözyaşı döktü. Baba Fedai Bozkurt ise, yakınlarına "Ağlamayın, dik durun, ben şehit babasıyım, dik duruyorum. Sizde dik durun" dedi.
Cenaze törenine  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, AKP ve CHP Kırklareli  Milletvekilleri de katıldı.
Türk insanı Şüheda toprağını eyaletlere bölmeye yeltenenleri, bölücüye ağıt yakan soysuzları, bin yıllık kardeşliğe kan doğrayanları, siyonist emellere Kürtleri peşkeş çekenleri, bu kanda, bu gözyaşında boğacaklarını, bu kahpeliğin hesapsız kalmayacağını Batıdan doğuya her yerde gösterdi. 
Aziz ve asil Türk milleti Yurt çapında ki Şehit cenazelerinde, PKK’yı lanetledikleri mitinglerde sabrın taştığını, vatanı   parçalanmak için hazırlanan senaryolara karşı  her zerresi şehit kanı ile sulanmış bu vatanı bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini açıkça ortaya koydu.
Ülkemizi bölme  senaryoları yazanlar şunu iyi bilsinler ki; “BU MEMLEKET TARİHTE TÜRK’TÜ, BUGÜNDE TÜRK’TÜR VE EBEDİYEN TÜRK OLARAK YAŞAYACAKTIR. M.Kemal Atatürk”

Hiç yorum yok: