21 Ekim 2011 Cuma

Şehide son görevde göz yaşları sel oldu. Mahşeri kalabalık "Şehidler ölmez vatan bölünmez" dedi.

*Hakkari'nin Çukurca İlçesinde PKK'nın hain saldırısıyla şehit olan Piyade Er Ufuk Bozkurt 250 nüfuslu Çavuşköy'de, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle  gözyaşları içinde  toprağa verildi.

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Alper Ceylan-Kutluay Uyanık-Adem Önder-Hakkari'nin Çukurca İlçesinde bölücü terör örgütünün saldırısında şehit olan Piyade Er Ufuk Bozkurt, Kırklareli’nin  Vize İlçesi'ne bağlı 250 nüfuslu Çavuşköy’de, 20 bin kişinin katıldığı törenle  gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehit Ufuk Bozkurt’un Vize Devlet Hastanesi morgundaki Türk Bayrağına sarılı naaşı askeri yetkililer tarafından alınarak cenaze aracına konuldu. Cenazeyi ellerindeki Türk bayrakları ile hastane önünde bekleyen Kırklareli,Lüleburgaz ve Babaeski Belediyelerince kaldırılan araçlar ve özel araçlarıyla gelen mahşeri kalabalık karşıladı. Cenaze aracı insanların içinden güçlükle geçip köye giderken, hastanenin önündeki kalabalık yaklaşık  5 kilometrelik yaya kuyruğu oluşturdu Çevre il ve ilçelerden araçları ile köye gelmek isteyenler nedeniyle köy yolu trafiğe kapandı.  

Köye getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı  baba ocağına getirildi. Burada  anne Naciye Kösem ve şehidin diğer yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Cenaze buradan köy camiinin önüne getirildi. Köy camii önünde ki törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kırklareli ValisiMustafa Yaman, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, AKP ve CHP Kırklareli Milletvekileri, şehidin yakınları ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Baba Fedai Bozkurt“Ağlamayın, dik durun, ben şehit babasıyım, dik duruyorum” dedi

Ayakta durmakta güçlük çeken ve sürekli ağlayan anne Naciye Kösem, cenaze namazının ardından oğlunun tabutu başındaki fotoğrafını aldı ve dakikalarca öptü. Anneyi tabutun başından yakınları güçlükle alabildi. Baba Fedai Bozkurt ise, yakınlarına “Ağlamayın, dik durun, ben şehit babasıyım, dik duruyorum” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit er Ufuk Bozkurt, PKK’ya lanet sloganları eşliğinde silah arkadaşlarının omuzunda köy mezarlığına taşındı. Okunan duaların ardından da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Hiç yorum yok: