23 Ekim 2011 Pazar

Bulgaristan’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türk soydaşımız Sali Şaban’da aday

Muhsin Nişikli-Faruk Ceylan-Bulgaristan’'da halk, Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gidiyor. Bulgar göçmeni Türklerin yoğun olarak yaşadıkları Kırklareli, Edirne,Tekirdağ, Bursa, İzmir, İstanbul, Eskişehir  ve  Sakarya olmak üzere bir çok ilde de Bulgar vatandaşı  Türkler sandık başına gitti. Bulgar göçmenlerinin seçime büyük ilgi gösterdikleri öğrenildi.
Cumhurbaşkanlığı  seçimlerinin yapıldığı  Bulgaristan'da, 18 aday içinde bir de Türk de bulunuyor. 1999'da Momchilgrad  Belediye Başkanlığına seçilen Sali Şaban,  Bulgaristan Cumhurbaşkanı olmak  için yarışıyor.
Sali Şaban: Kırcaaliye bağılı Çülfallar (N.Bozveli) doğumlu olan Sali Şaban, İlk ve orta öğrenimini  Alibey Konağı (Nanovitsa) nda tamamlamış.
1963 yılında Kırcaali’de öğretmen okulundan mezun olmuş. Askerlik görevini bitirdikten sonra Sofya Sosyal Bilimler Akademisinde eğitimine devam etmiş.
1970 yılında Akademiden mezun olduktan sonra, 1983-85 yılları arasında Moskova Sosyal Bilimler Enstitüsünde uzmanlık eğitimi alan Sali Şaban,


1985-89 yılları arasında Sofya üniversitesinde yüksek lisans eğitimi almış. Sali Şaban 1999 yılında yapılan seçimlerde
Momchilgrad  Belediye Başkanlığına aday olmuş ve seçimleri kazanarak, Momchilgrad Belediye Başkanı  seçilmiş..

Hiç yorum yok: