19 Ekim 2011 Çarşamba

Türkiye ayakta. Kahpe saldırı Kırklareli’nde de lanetlendi.

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Adem Önder- Eli kanlı PKK terör örgütünün Bitlis’te 5 polis Hakkari’de 24 asker evladımızı şehit etmesinin ardından  bu kahpe saldırı yurdun dört bir yanında lanetlendi.
PKK terör örgütü Kırklareli’nde de lanetlendi. Kırklareli Dingiloğlu parkı önünde toplanan sivil Toplum teşkilatı üyeleri ve bir kısım vatandaş’ta ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'', ''Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi'' ve ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganlarıyla PKK terörünü lanetlediler.
PKK saldırılarının son zamanlarda artması konusunda Hükümet yetkililerinin de yetersiz kaldığına vurgu yapılan Basın açıklaması  Eğitim İş Kırklareli İl Başkanı Hayri Girgin tarafından yapıldı. Girgin, Terörü kendilerine araç edinenlerin, siyasal iktidarın taviz kar tavrından ve gevşek tutumundan da güç alarak, ırkçı ve bölücü açılımlarını kan üstüne kan dökerek gerçekleştirmeye çalışmakta olduğunu ifade ederek;  
''Bugün bağımsızlığımız ve egemenliğimiz çökertilmiş, milletimizin birliği ve ulusal bütünlüğümüz çok ciddi bir tehdit altına girmiştir. Milletimiz bu süreçte bir iç çatışmaya doğru sürüklenmekte, emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan terör örgütü hedeflerini, neredeyse iktidar eliyle demokratik açılım adı altında hayata geçirmeye çalışmaktadır. Türk Milleti bu oyuna asla düşmeyecektir. Siyasal iktidar terörün çözümünde ABD ve AB güdümlü çözümlerden medet ummak yerine, devlet politikaları üretmeli ve bunların sürekliliğini sağlamalıdır. Unutulmasın ki, teröre destek veren ve göz yumanlar, en az uygulayıcıları kadar suçludurlar. Ülkemizi yönetenleri, gelişmeler karşısında tavizsiz ve net tavır göstermeye, bu alçakça saldırıları düzenleyenlere cesaret vermekten sakınmaya davet ediyoruz. Hain terörü lanetliyor ve kınıyoruz. Şehitlerimize tanrıdan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” dedi.
Basın açıklaması yapıldığı sırada Yüksek okulda öğretim görevlisi Levent Şenoymak, Basın açıklaması yapılan yerin trafiğe kapanmamış olmasına ve gurubun ortasından araçların geçmesiyle, katılım gösteren Vatandaşların sayısının azlığını yüksek sesle ifade ederek “ Kırklareli’nde bu kadar mı insan var?  Nerede bu insanlar?   Bu gün meydanları doldurup,hain saldırıları lanetlemeyeceklerse ne zaman lanetleyecekler. Yazıklar olsun” diyerek tepki gösterdi. Levent Şenoymnak’ın bu tepkisi toplanan kalabalık tarafından dakikalarca alkışlandı.




Hiç yorum yok: