17 Ekim 2011 Pazartesi

Kırklareli kara teslim. 18 köy yolu kapalı


*Kırklareli'nde de kar yağışı nedeniyle kapanan merkeze bağlı 5 ve Kofçaz ilçesine bağlı 13 köy yolunun açılması için ekipler karla mücadelelerini sürdürüyor.
Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Adem Önder-
Kırklareli merkezde  önceki gün başlayan kar yağışı her yeri bembeyaz yaptı. Kırklareli çevresi yoğun kar yağışına alışık olmakla birlikte merkezde böyle bir kar yağışı uzun yıllardır olmamıştı. Sürpriz kar yağışının  kısa sürede kenti bembeyaz yapmasına en çok çocuklar sevindi.
Yoğun  kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 5 ve Kofçaz ilçesine bağlı 13 köy yolu kapandı. Kapanan yolların açılması için Karayolları  ekipleri  karla mücadelelerini sürdürüyor.


Karayolları 15. Şube Şefi Alaattin Koç, dün akşamdan bu yana Türkiye ile Bulgaristan'ı bir birine bağlayan Dereköy sınır kapısının açık kalması için 25 ton civarında kum ile tuz harcadıklarını ve kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, yapılan yol açma çalışmalarından sonra  Bulgaristan'la ulaşımın sağlandığını açıkladı.
Devam eden kar küreme çalışmalarına rağmen, Dereköy sınır kapısında kar kalınlığının 30 santimetreyi geçtiği de  öğrenildi.

Hiç yorum yok: