22 Ekim 2011 Cumartesi

Kırklareli’nde yapılan mitingde 10 bin kişi PKK terör örgütünü lanetledi

Faruk Ceylan-Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Kırklareli'nde de  Hakkari'nin Çukurca  ilçesinde yaşanan terör saldırısı ve PKK’nın lanetlendiği bir miting düzenlendi. Çukurca’da hayatını kaybeden 24 vatan evladından biri de Kırklareli’nin Vize ilçesinden P.Er Ufuk   Bozkurt’tu. Kırklareli’liler şehidine bir gün önce 20 bin kişilik bir kalabalıkla son vazifesini yaptıktan sonra Kırklareli’ni de “ Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla inlettiler.
10 bin kişinin üzerinde bir katılımın olduğu miting MHP İlçe Başkanı Kürşat Yamaner tarafından düzenlendi.  Başkan Yamaner tüm siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşları  ve Dernek yöneticileriyle tek tek görüşerek  sağladığı birliktelikle Kırklareli tek yumruk oldu.
10 bin kişiyi geçen sayıya ulaşana Kırklareli’liler Karagöz  Parkında toplandılar. Ellerinde Türk Bayraklarıyla  “Şehitler ölmez vatan bölünmez, PKK itleri hesap verecek, Tayip oğlunu askere gönder” sloganları ve tekbirlerle  Cumhuriyet Meydanı'ndan geçerek, Karaumur ve 100. Yıl Caddelerini takib edip  Şevket Dingiloğlu Parkı'na geldi.

Burada şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından MHP İlçe Başkanı Kürşat Yamaner mitinge katılanlara hitab etti. Yamaner; “ PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu 24 vatan evladımız şehit oldu. Bu evlatlarımız vatan için çarpışarak canlarını vermiş, 74 milyonun kalbinde bayraklaşmıştır. Şehitlik herkese nasip olmayan, en yüce makamdır. Bu makama ulaşan kardeşlerimizin şefaatine erişmek en büyük temennisidir.

Türk Milletinin birlik ve beraberliğini hiçbir güç yıkamaz. Aziz Türk Milleti bu belayı ülkemizden def edecek gücü ve kararlılığı gösterecektir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu gün herkes politik ve sosyal mesafe gözetmeden tek vücut olmalıdır. Büyük Türk Milleti tarih boyunca vatanımıza göz diken hainlere gereken cevabı; Çanakkale’de,Sakarya’da,Dumluınar’da verdiği gibi yeni destanlar yazarak yine verecektir. Gün, Türk Milletine bu hain saldırıya hak ettikleri cevabı verme günüdür. Bu gün milletimizi bölme emelleri olanlara karşı tek yürek, tek ses olma günüdür. Bu gün şehitler ölmez vatan bölünmez deme günüdür.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, büyük Türk Milletine baş sağlığı ve yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.
Tüm siyasi partilere,sivil toplum teşkilatlarına, saygı değer hanımefendilere, değerli gençlerimize ve tüm Kırklareli halkın a çok teşekkür ediyor,saygılarımı sunuyorum.” Dedi.
Bu konuşmanın ardından  1996 yılında Bingöl'de şehit olan Tuncay Güdücü'nün oğlu Tugay Güdücü (17) yaptığı konuşmada, "Genç yaşta eşini toprağa verirken bile 'vatan sağ olsun' diyen annenin oğluyum. Bizim acımızı genç yaşta oğlunu ve babasını toprağa verenler anlar. Çünkü şehidin acısını çeken bilir. Artık sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından Kırklareli İnsanı Değerleri Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Kasap, şehitler için bir dua okudu. Mitinge katılanlar da duaya eşlik ettiler.  Bazı vatandaşların ise göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

 Kırklareli  Motosiklet Sürücüleri Derneği üyeleri de motosikletleriyle katılarak mitinge destek verirken, destek verdi.

  Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek, Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan katıldı.

Hiç yorum yok: