25 Ekim 2011 Salı

Kırklareli’nde at arabaları Kaldırılıyor.

*Belediye Başkanlığı at arabalarını 2 bin 500 lira karşılığında satın alıyor. Satın alınan at arabaları köylülere ücretsiz verilecek.


Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Kırklareli’nde at arabaları kaldırılıyor. Kırklareli Belediyesi'nce kent merkezinde kayıtlı olan 100 adet at ve arabaların satın alınmasına başlandı.

Kırklareli Belediyesi, ilk etapta 5 kişinin, at ve beraberindeki arabalarını tanesi 2 bin 500 liradan satın aldı.  
 Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan yaptığı açıklamada, Kent Konseyi'nin önerisi üzerine at arabalarının 10 Kasım 2011 tarihine kadar tamamen kaldırılacağını söyledi.

Kırklareli’nde at arabalarının bulunmasının görüntü ve çevre bakımından Kırklareli’ni olumsuz yönde etkilediğini belirten Başkan Çağlayan, daha önceden at arabaları yüzünden 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, birçok vatandaşın aracının da zarar gördüğünü söyledi.
Başkan Çağlayan açıklamalarına şöyle devam etti;  

“Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne kayıtlı atları satın alıyoruz. At arabalarının şehir içi trafiğine girmemeleri için  Emniyet Müdürlüğü ve Valilik de bize destek vereceklerini açıkladılar. Bu konuda verilen desteklere teşekkür ediyoruz. Kırklareli halkının gönülden istediği, yıllardır sorun olan at arabalarına çözüm bulduğumuza inanıyorum. Kırklareli halkı at arabalarını istemiyor. Şikayetler hat safhada, yollar hayvan pislikleriyle dolu. Halkın menfaatini düşünmek zorundayız. Taşımacılık yapan arkadaşlarımız motorlu araç aldıkları zaman kendilerine durak  da vereceğiz.
At arabalarının kaldırılması için sivil toplum kuruluşlarının da bize yardımcısı olması gerekir.
Piyasada atların tanesi 600 lira ile bin liraya alınıyor. Biz ise atı arabasıyla birlikte 2 bin 500 lira karşılığında alıyoruz. Kent merkezinde topladığımız at ve arabaları ihtiyacı olan köylülerimize ücretsiz vereceğiz." dedi.

Hiç yorum yok: