12 Eylül 2013 Perşembe

Tozaklı Köyü Muhtarının “Çocuk yapana 1 yıl su bedava” kampanyasından sonra göç eden 5 aile geri döndü

*Sponsor firmalar Tozaklı Köyüne kolilerle çocuk bezi gönderiyorlar.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Pınarhisar’a bağlı Tozaklı Köyü Muhtarı Ali İnan, köyden göç edenleri geri döndürmeyi ve köyde hızla azalan nüfusu arttırmayı hedefleyerek, Tozaklı köyünde ikamet edip çocuk sahibi olanların 1 yıl su faturalarını ödeyecekleri haberi ilk kez Gazetemiz de yayınlanmıştı. 
 Ulusal Basın ve Ajanslar Gazetemizden aldıkları Haber üzerine Tozaklı köyüne gelerek haberi Ülke gündemine taşımışlardı. 
Ülke geneline yayılan haberi duyan İstanbul ve İzmir’den çeşitli firmalar Tozaklı Köyü Muhtarlığına koli, koli çocuk bezi göndermeye başladılar. 
Köy Muhtarı Ali İnan;  “ Haberi duyan İstanbul ve İzmir’den birçok firma köyümüze koliler dolusu çocuk bezi gönderdiler. Çocuk bezinin yanı sıra bebek eşyaları gönderenlerde var. “ dedi.
Tozaklı Köyü Muhtarı İnan,  Muhtar olduğunda köy nüfusunun 804 olduğunu, bu gün itibariyle nüfusun 768’e düştüğünü söyleyerek; “Göç sebebi ile  köyümüzde hızla azalan ve yaşlanan nüfusun gençleşmesini ve nüfus artışı sağlayarak, insanlarımızın köylerinde çalışıp kazanmalarını, köylerinin gelişmesine katkı sağlamalarını hedefledik. Kampanyamızı yanlış anlayanlar da oldu. Ancak yapmış olduğumuz bu Kampanyanın asla siyasi bir yönü yoktur ” dedi.
 Kampanyanın Köy okulunun kapanmaması için de çok önemli olduğunu belirten Muhtar İnan,  Köy Okulunun geçmişte öğrenci olmadığı için 3 yıl kapalı kaldığını ifade etti ve  “Köyümüze hizmetlerinden dolayı Köy Muhtarlığımız kararıyla adını yeni yapılan Kültür Salonuna verdiğimiz eski Pınarhisar Kaymakamı, Iğdır Vali yardımcısı  Mevlüt Özmen ile eski  İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün gayret ve destekleriyle okulumuz  geçen yıl yeniden açılarak öğretime başlamıştı.  Nüfus artışını sağlayarak okulumuzun yeniden  kapanmasını da ortadan kaldırmış olacağız.
Kampanyadan sonra daha önce göç eden 5 aile yeniden köyümüze döndü. Kayalı Petrol de çalışan ve Pınarhisar’da ikamet eden 1 çocuk sahibi Aydın Karıştıran’lı  kardeşimiz de ikametgahını Tozaklı köyüne aldıracak ve 2. Çocuğunu da Tozaklı’da yapacak. 
Biz muhtarlık olarak, Halk için Devleti, Devleti için Milleti çalıştıran bir kurumuz. Atalarımızdan bize miras İmece birliği ile dimdik ayaktayız.  Vatanımızın her karış toprağı için çalışır, gerekirse uğrunda ölürüz. “ dedi. 

Hiç yorum yok: