27 Eylül 2013 Cuma

Babaeski CHP’de Abdullah Hacı rakiplerinden çok önde


Vatandaşın az zamanda çok iş yaptığını söylediği  Başkan Abdullah Hacı
kamuoyu yoklamasında rakiplerinin çok önünde.

Kırklarelinin Babaeski Babaeskide Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayının belirlenmesine ramak kala Yeşilyurt Gazetesi olarak yaptığımız Kamuoyu Araştırması sona erdi.  
Belediye Başkanı Abdullah Hacı, CHP eski İlçe Başkanı Ozan Yetkin Hazar ve eski Belediye Başkanı Haluk Tezsezerin Belediye Başkan Adaylığı için yarıştığı Babaeskide CHP Üyelerinin ve vatandaşın büyük bölümü Abdullah Hacının aday olmasından yana.
CHP Aday Adayları,İlçe Başkanı ve Milletvekilleri


Gazetemizin yapmış olduğu araştırma çerçevesinde bir kısmı telefonla, bir kısmı da yüz yüze olmak üzere 550 CHP Üyesi ile görüştük. 
Haluk Tezsezer

CHP  Babaeskide adayını üyelerinin oylarıyla belirleyeceği için tüm üyelerle görüşmeyi hedefledik ama üye listelerinin tamamını bulma imkanımız olmadığı için vatandaşla görüşmelerimiz sırasında CHP Üyesi olduğunu öğrendiklerimizin, üye arkadaşlarına ulaşmamıza yardımcı olmalarıyla CHP üye sayısının %40ı geçen bir kısmına ulaşabildik.
Ozan Yetkin Hazar
Görüştüğümüz 550 üyeden 308 kişi Abdullah Hacıyı aday olarak görmek istediklerini söylerken, 121 kişi Ozan Yetkin Hazarı, 77 kişi de Haluk Tezsezeri aday görmek istediklerini söylediler.  44 kişi ise henüz karar vermediğini belirtti. 
Gazetemizin Vatandaş odaklı yaptığı araştırmada ise Babaeskinin tüm Mahallelerini gezdik. Kasap, Berber, Terzi ve Kahvelerde toplam 980 kişiyle görüştük ve Babaeskideki Belediye Başkanlığı Seçimlerinde kimi aday görmek istediklerini sorduk.  588 kişi Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacıyı, 196 kişi Haluk Tezsezeri, 147 kişide Ozan Yetkin Hazarı aday olarak görmek istediklerini söylediler. 49 kişi de diğer parti adaylarını aday olarak görmek istediklerini belirttiler.
Araştırmalarımız adaylık yarışında Abdullah Hacının rakiplerine göre daha şanslı olduğunu gösterdi. 

Hiç yorum yok: