7 Eylül 2013 Cumartesi

İğneada yolunda meydana gelen kazada 13 kişi yaralandı, 2 kişi hayatını kaybetti.


Erdoğan Şendir-Kırklarelinin Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesi yakınlarında Asker Köprüsü Mevkiinde 06 Eylül 2013 Cuma günü saat 12.30 sıralarında İstanbul’dan Demirköy ve İğneada’ya giden Levent B. yönetimindeki bir yolcu firmasına ait otobüs Asker Köprüsü mevkiinde şarampole yuvarlandı.
Yağan yağmur sonucu oluşan kaygan zeminden dolayı meydana geldiği tahmin edilen kaza haberinin alınmasının ardından çok sayıda Ambulans bölgeye sevk edildi. Kazada yaralananlar başta Kırklareli Devlet Hastanesi olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevkedildiler.
Kırklareli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erkan Yıldırım meydana gelen kaza ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında;
“Kazanın duyulmasın ardından Hastanemiz Acil Servisi tüm birimleri ile harekete geçmiştir. Ameliyathaneler çok acil olmayan hastalar haricinde işlem yapılmamakta. Şuan itibari ile toplam olarak kaza mahallinden 14 kişi hastanelerimize sevk edilmiş durumda. Şoför Levent B. Pınarhisar’da gözlem altında. Pınarhisar’da olan bir diğer kişi Aytekin Doğan her iki hastamızın durumu da iyi. Kırklareli’ye sevk edilen hasta sayısı 12 Maalesef ki bu hastalarımızdan Birol Turasoy (59) hayatını kaybetti. Diğer hastalarımızdan Sevil Erkin İstanbul’a sevk ettik durumu biraz ağır. Diğer hastaların isimleri ise şu şekilde: Metin Oktay(29 yaşında Edirne’ye sevk edildi-Diz altında parçalı kırıkmevcut), Ali Kemal Avar, Emine Avar ve çocukları 6 aylık Rüştü Avar, 14 aylık Rümeysa Avar, Gökhan Akın(Muavin), Serhat Erkin, Şaban Gür, Hüsamettin Akar ve Ramazan Özer”  dedi.
Kazanın duyulmasının ardından, Kırklareli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ömer Lütfi Mor, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan Kırklareli Devlet Hastahanesine geldiler.
İlk gelenler arasında olan CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek yaptığı açıklamasında şunlarısöyledi;
“Maalesef ki üzücü bir durum. Keşke olmasaydı ancak yerinde yapılan müdahaleler sonucunda büyük bir facia atlatılmış durumda. Bir kişinin vefat ettiğini öğrendik merhuma Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum. “
AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan da; “Kırklarelimiz için üzücü bir gün neyse ki korktuğumuzdan daha kötü olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Şimdi yaralıları ve ailelerini ziyaret ettim. Yaralıların durumu gayet iyi çok ağır durumu olan kişi var onlarda gereken yerlere sevk edildi. Hepsine geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum. Bir kişi maalesef ki geçirdiği ağır travma sonucunu hayatını kaybetmiş Allah Rahmet eylesin diyorum “ dedi.

Birol Turasoy’un hayatını kaybetmesinden sonra Hüsamettin Akar’ında yapılan tüm müdfahalelere rağmen  hayatını kaybettiği öğrenildi. (Serkan Koçtürk-Yeşilyurt Gazetesi)

Hiç yorum yok: