13 Eylül 2013 Cuma

104. Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali başladı.

104. Yıl Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali başladı.
*Açılış Törenine Kırklareli Milltvekilleri  ŞenolGürşan, Turgut Dibek ve Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Pehlivanköy Kaymakamı Serhat Doğan,Çevre İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser  katıldı.
Yeşilyurt Gazetesi Yazarları Faruk Ceylan ve Özkan Başaran
Festival öncesi Başkan Hüseyin Açıkel'i makamında ziyaret etti.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-12-15 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 104. Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali başladı.
Festivalin ilk gün açılış törenine Kırklareli Ak Parti Milletvekili Şenol Gürşan, CHP Milletvekili Turgut Dibek ve Çanakkale Ak Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, Pehlivanköy Kaymakamı Serhat Doğan,Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Büyükmandıra Belediye Başkanı Şükrü Çölgeçen, Lalapaşa Belediye Başkanı A.Osman Uzaman, Süloğlu Belediye Başkanı Erol Atik, Üsküp Belediye Başkanı Erdoğan Kıyıcı, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser ve  kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Açılışa Kırklareli Milletvekilleriyle birlikte, Türkiye'nin en genç Milletvekillerinden,
33 Yaşındaki ÇanakkaleMilletvekili İsmail Kaşdemir'de katıldı. 
Festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel yaptı. Başkan Açıkel davetlilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi;  “ 104. Yılını kutladığımız Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivalimizilk defa  22 Ocak 1908 yılında Padişah 2. Abdülhamit Han’dan alınan izin ve Serkatib-i hazret-şehriyarinin kaleme aldığı ve imzaladığı padişah fermanı ile   başlamıştır.
Sonbahar panayırı ve festivalimiz Bölgenin hem en eski, hemde en büyük Festivalidir. Bu tarihi Festival bizden önceki yöneticiler tarafından bu güne kadar yaşatılmıştır. Bizlerde son 10 yıldır, tarihi festivalimizi aslına bağlı kalarak ama geliştirerek kutluyoruz. Bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Milletvekillerimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanlarımıza Basınımızın güzide temsilcilerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel’den sonra mikrofona gelen Kaymakam Serhat Doğan’da Festivalin tarihinden bahsederek, bu tarihi festivali yaşamanın mutluluğu içinde olduğunu belirterek, hayırlı olmasını diledi ve katılan herkese teşekkür etti.
Festival Bulgaristan’dan gelen ekibin  Folklor gösterileri ile başladı.  Ardından Mehter takımının kahramanlık marşlarından oluşan konseri  hayranlıkla izlendi.
Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, Festivale katılan Milletvekilleri, Kaymakam ve Belediye Başkanları ile halkın oluşturduğu kortej festival alnına hareket etti.
Festival alanında açılış kurdelası kesildi ve Panayır gezisi gerçekleştirildi. Hayvancılık Teşvik Yarışmasında  dereceye giren köylülere Belediye Başkanlığı ile sponsor firmaların ödülleri verildi.
Festivalin büyük yükünü sırtlayan Çiğdem Aslı İlhan
günün yorgunluğunu merdivende dinlenerek çıkardı.
Festivale katılanlar Saat 20. 30’da başlayan Rumeli Gecesi Konseriyle çoştu. Konser  RumeliTv’den canlı olarak yayınlandı. 

Hiç yorum yok: