4 Eylül 2013 Çarşamba

Kırklareli Erzurumlular Derneği Başkanı Algan; “Kırklareli’nin kalkınmasında Dernek olarak elimizden gelenin en fazlasını yapmak için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz”






Faruk Ceylan-Kırklareli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri 01 Eylül  2013 Pazar günü Türkiye Erzurumlular Vakfı Yöneticilerini Kırklareli ilinde ağırladılar. Gelen ekibe özellikle Kırklareli İlinin tarihi yerlerini gezdirip ilin tanıtımını yapan Dernek yöneticileri daha sonra Kırklareli Organize Sanayi Sitesinde bulunan BOZKURTLAR METAL fabrikasında cag döneri ikramında bulundular.
Kırklareli’de yapmış oldukları sosyal, kültürel ve sportif çalışmalarla beraber toplum yararına bir çok faaliyette bulunan Erzumlular Derneği yöneticileri  Kırklareli’nin tanıtımını da ön planda tuttuklarını söylediler.
 Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Kırklareli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar ALGAN  şunları söyledi;
“Kırklareli İl merkezinde halen 160 hane tüm ilçelerde ise 530 hane Erzurumlu hemşehrilerimiz mevcuttur. Çeşitli  branşlarda faaliyet gösteren Erzurumlular Derneğimizin  40 adet Kırklareli’li üyesi var.
Derneğimiz toplumun her kesiminden insanla  bir araya gelerek sorunlarının paylaşılması, sıkıntılı olan kişilere destek verilmesi toplumsal yardımla ve dayanışma sağlanması amacı ile 2006 yılınkurulmuştur.
Dernek olarak sürekli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunuyoruz. Öyle Derneği kurup aylarca bir araya gelmeyen bir dernek değiliz. Sürekli aktif olarak Kırklareli’de her faaliyette bulunmaya çalışıyoruz.
 Kırklareli İlinde ilk defa Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivalinde folklor ve cirit gösterisi, yaptırarak halkımızın bu ata sporumuzu tanımasını sağladık. 4 defa dernek birlik ve beraberlik gecesi düzenledik ve Halktan övgü aldık. Özellikle Ramazan ayında dernek olarak zor durumda olan bir çok aileye maddi ve manevi desteklerimiz oldu. İlimizde yaşayan hemşehrilerimizin bir çoğu inşaat sektöründe faaliyet göstermektedirler ki bunlar Kırklareli ilinin yenilenmesinde aktif rol alarak çeşitli yatırımlarla ilimize değer katmaktadırlar. İstanbul’ da yaşayan Erzurum’ lu işadamlarımıza Kırklareli Belediye Başkanımızın da katıldığı bir piknikte Cağ Kebabı tanıtımı yaptık. 2010 Yılında ilimizde yapılan Masa Tenisi Yıldız ve Genç Milli takım kampına gelen Türkiye Masa Tenisi Federasyon Başkanı, Fenerbahçe Masa Tenisi Şube kaptanına ve milli sporcularımıza Cağ Kebabı ikramında bulunduk. 2013 yılında da faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Son olarak merkezi İstanbul da bulunan Türkiye Erzurumlular vakfı yöneticilerini ve İstanbul Kağıthane Belediye Başkan yardımcısını Kırklareli’de ağırlayarak ilimizi tanıttık. Bu tanıtım için ilimize Erzurumlular Vakfı Başkanı sayın: Erdal CIĞAL, İstanbul İş Adamları Dernek Başkanı sayın: Kadir CIĞAL, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı sayın: Hasan ÇAKIR, Erzurumlular Konfederasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu sayın: Melih KIZILTAŞ, Organize Sanayide bulunan Bozkurtlar Metal Yönetim Kurulu Üyeleri sayın: Çetin BOZKURT, Harun BOZKURT, Abdullah BOZKURT, Kırklareli’de İnşaat yapan ERDEM EVAL  Firmasının sahibi sayın Cahit ERDEM  ve bir çok Erzurumlu hemşerimiz bu aktivitemize katıldılar. Aynı günün akşamında ise Kırklareli Ak Parti Milletvekili Şenol GÜRŞAN ile Erzurumluların ve Kırklareli’nin sorunlarını görüşme fırsatımız oldu. Milletvekili GÜRŞAN’la  oldukça iyi bir istişaremiz oldu bunun ilerisi için çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu tür aktivitelerle ilimizi, ilimizin değerlerini derneğimizin faaliyetlerini anlatarak Kırklareli ilinin tüm Türkiye’  de daha iyi tanınmasını amaçlamaktayız.”dedi.
 Kırklareli Erzurumlular Derneğinin üyesi ve İlin spor alanındaki en başarılı isimlerinden olan ve Kırklareli adının  Türkiye’ye duyurmasında büyük katkısı olan Masa Tenisi Antrenörü Soner POLAT’da Gazetemize şu açıklamalarda bulundu;
 “ Yaklaşık 24 yıldır Kırklareli ’de yaşıyorum, hayatımın yarısından fazlasını geçirdiğim bu şehirde de birçok hemşerim ile birlikte topluma faydalı işler yapmaya çalışıyoruz. Ben bunu özellikle spor alanında başarıyla gerçekleştirdiğimi düşünüyor , daha fazlası için çaba sarf ediyorum. Kırklareli İlini Türkiye Masa Tenisi Süper ligine çıkardım ki tüm spor branşlarında bu bir ilk. Birçok Türkiye Şampiyonluğu, Bedensel engelliler, Zihinsel Engelliler Türkiye Şampiyonluğu ve hatta Balkan Şampiyonluğu ve Avrupa 3. lüğü  derecesi getirdik. Bir Erzurumlu olarak Kırklareli ’ye sunduğum bu başarılardan dolayı hem mutluluk hem de gurur duyuyorum , bu gururu benimle paylaşan derneğimiz için de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. “
Dernek Başkanı Yaşar ALGAN son olarak; “Bizleri her platformda destekleyen sürekli yanımızda bulunan Kırklareli Milletvekillerimiz Şenol GÜRŞAN ve Turgut DİBEK’ e, Kırklareli Valimiz Mustafa YAMAN’ a, Kırklareli Belediye Başkanımız Cavit ÇAĞLAYAN’ a ve tüm Daire Müdürlerimize bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.
Ayrıca Yeşilyurt Gazetesi Sahibi Elmas Cankurt ve Yeşilyurt’un değerli  çalışanlarına da her zaman yanımızda olmalarından, bizlere destek vermelerinden  son derece memnun olduğumuzu belirterek teşekkür ederim.

 Kırklareli’nin  kalkınmasında ve gelişmesinde Dernek olarak elimizden gelenin en fazlasını yapmak için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz” dedi. 

Hiç yorum yok: