25 Şubat 2014 Salı

TRT Belgesel ekibi Sakin Şehir Vize’yi çekti.


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Vize, TRT Yapımcı ve Yönetmenlerinden Murat Aksoy ve ekibine Sakin Şehir (Citta Slow) belgesel çekimleri için 2. defa ev sahipliği yaptı.
Sakin Şehir (Cittaslow) unvanına sahip ve bu unvanı ile adını Ülke sınırları dışına taşıyan Vize, TRT tarafından 28 dakikalık belgesel çekiminin 2. Ayağı için ilçeye gelerek çekimlere başladı.
Çekimler için ilk olarak Vize  ilçesi Kızılağaç köyü sınırları içerisinde bulunan ve doğa harikası olan Cehennem Şelalelerine gidilerek başlanıldı. Buradaki çekimlere Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz da refakat ederek bölge hakkında bilgiler verdi ve TRT ekibine destek oldu. Daha sonra panayır iskelesine geçen çekim ekibi burada iç içe bulunan ormanı, dereleri, kumsalı ve doğal güzellikleri çekti. Sonraki çekimlerde ise Vize  köylerinde yetiştirilen kuzu etli anız fasulyesinin pişirilmesi ve yine Vize’de çokça yapılan ve güzel bir damak tadına sahip kaymaçina tatlısı yapıldı.
 Kuzu etli anız fasulyesini Seçil Andıç, Kaymaçina tatlısını ise Gamze Adıyaman pişirdi. Vize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Usta Öğreticisi Didem Üçgül tarafından verilen ebru sanatı kursu ile çekimler sona erdi.
Vize’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan Belgesel için Başkan Selçuk Yılmaz şunları söyledi; “TRT’nin çektiği bu belgesel film Vize İlçemizin tanıtımını yapmaya büyük katkı sağlayacak. TRT Ülkemizdeki 10 tane Sakin Şehir olan Seferihisar-İzmir, Gökçeada-Çanakkale, Akkyaka-Muğla, Perşembe-Ordu, Taraklı-Sakarya, Yenipazar-Aydın,
Vize-Kırklareli, Yalvaç-Isparta, Halfeti-Şanlıurfa ve Yeniboğaziçi-Kıbrıs ile Sakin Şehirlerin Merkezi olan Orvieto-İtalya’yı da çektikten sonra bu belgesel filmi yılsonuna doğru yayınlanacak. Filmin sadece Ülkemizde değil, TRT’nin yayın yaptığı diğer Ülkelerde de yayınlanacak olması tanıtımı Uluslararasına taşıyacaktır.
 Bu belgesel film sayesinde yerli ve yabancı turistlerin daha çok dikkatini çekeceğiz. Ben şahsım ve Vize halkı adına yemekleri yapan kızlarımıza, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, usta öğreticimiz ile kursiyerlere ve TRT çekim ekibine teşekkür ederim” dedi.
Belgesel filmi çekimine TRT Ankara Koordinatörlüğünden Yapımcı-Yönetmen Murat Aksoy, Yönetmen Yardımcısı Berkant Bucak, Dış Çekim Servisinden Baş Kameraman Sinan Aydoğan ve Kameraman Ahmet Aytekin Kabadere katıldılar


Hiç yorum yok: