8 Şubat 2014 Cumartesi

İğneada’ya hamsi yağdı..!



*Ada’da  bir  gecede 700 ton hamsi tutuldu.

Gülcan Kutlu-İğneada limanında bir gecede yaklaşık olarak 700 ton hamsi tutuldu, bu balıkları almak için çeşitli illerden 500 kadar soğuk hava kamyonu geldi. İğneada'lı balıkçıların ağları hamsi ile doldu. Son 25 yılın en bereketli hamsisi balıkçıların ve balık sevenlerin yüzünü güldürdü.
İnsanlar bu hamsi balığı bereketini görmek için İğneada limanına koştu. İğneada limanına gelen balıkçıların getirdikleri balıkları görenler maaşallah, bereketi bol olsun demekten kendilerini alamadılar. Kıyıya yanaşan tekneler hamsi ile dolup taştı. Balıkçılar uzun yıllardır bu kadar hamsi tutulduğu görülmediğini belirttiler.
İğneada'da balığa çıkan balıkçıların ağları hamsi ile dolunca fiyatlar da düştü.
İğneada Limanında hamsinin kasasının 15-20 lira arasında, kilosunun 1 liraya düştüğü   İğneada limanında balıkçılar gelen vatandaşlara bedava hamsi dağıttılar.
 Birkaç gün önce 15-20 TL. ye kadar çıkan hamsi balığının fiyatının 3 kilogramının 5 lira olarak satışa sunulacağı belirtildi.
Hamsi bereketinden çok memnun olduklarını belirten İğneada'lı balıkçılar;
'' İğneada'da sezonun ilk yerli hamsisi ağlara takıldı. Bizim bölgemizde tutulan hamsi çok kıymetli. Limanımızda hamsi bolluğu yaşanıyor. Hamsi bol olunca fiyatlar da düştü. İlerleyen günlerde daha da düşeceğini tahmin ediyoruz. Vatandaşlar hem ucuz hem de bol  balık yiyebilecekler. İğneada hamsisinin çok sevildiğini söyleyen balıkçılar, hamsi fakirin etidir. Yerli hamsi çıktı ve çok güzel oldu, inşallah bu bereket sürer vatandaş hamsiye doyar. Hamsi bolluğunun önümüzdeki günlerde de devam etmesini diliyoruz.
 Palamuttan umduğumuzu bulamadık ama hamsi yüzümüzü güldürdü.'' dediler.  


Hiç yorum yok: