24 Şubat 2014 Pazartesi

Derya Bulut Belediye Başkanlığına yürüyor.




* Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Teşkilatı Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısını eski İçişleri Bakanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşenerin katılımı ile Kırklareli Kapalı Spor Salonunda yaptı. Tanıtım Toplantısında izdiham yaşandı. Salon hınca hınç doldu. Yer bulamayan binlerce kişi salon dışında kaldı. Meral Akşener ve Derya Bulut halkın ilgi odağı oldu. Halk bu ikili ile fotoğraf çektirebilmek için yarıştı.


* Akşener; Şimdi Sayın Başbakan etrafını azarlayarak, bağırarak geziyor. Sebebi nedir diye düşünelim. 17 Aralıkta hırsız yakalandı ve hırsızlık soruşturması başladı. Hırsızlar suçüstü yakalandı. Bu suçüstü yakalanmanın üstü örtülmeye çalışılıyor ama mızrak çuvala sığmıyor dedi.


* Derya Bulut; Düşünün Kırklareli Türkiyede eğitim düzeyi en yüksek, en nitelikli insanların yaşadığı bir kent. Bu Kentte aday bulamıyorlar, gidiyorlar devşirme olarak bir vekili, Mahallelerimizi sayamayacak, kaç mahallemiz olduğunu bilmeyecek birini getirip Belediye Başkan Adayı yapıyorlar. Size soruyorum, bu şaşkınlık değil de nedir?  Bu telaş değil de nedir? Bu korku değil de nedir? dedi.
Faruk Ceylan-Savaş Eskici-Kadir Sinici-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Teşkilatı
tarafından düzenlenen Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısına katılmak üzere 22 Şubat 2014 Cumartesi günü Kırklareliye gelen Eski İçişleri Bakanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşeneri MHP Kırklareli İl ve İlçe teşkilatları, Merkez İlçeye bağlı İlçe Teşkilatları, MHP Belediye Başkan Adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş Lüleburgaz gişelerinde saat 11.00de karşıladı.
Binlerce kişi tarafından karşılanan Meral Akşener, Lüleburgaz, Babaeski, Pehlivanköy ve Kırklareli Seçim Bürolarının açılışını yaptı. Akşener, Kırklareli Seçim Bürosunun açılışından sonra, MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, MHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Kürşad Yamaner, MHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut ve partililerle birlikte esnaf ziyaretinde bulundular. Akşener ve Bulut vatandaşın dertlerini dinlediler. MHP Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulutun vatandaşın dertleri ile ilgili asistanına sürekli notlar aldırdığı gözlerden kaçmadı. Vatandaşın dertlerini can kulağı ile dinleyerek notlar aldırması, Derya Bulutun vatandaşa verdiği önemi ortaya koyduğu şeklinde yorumlandı. 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkanları tanıtım toplantısı saat: 19.00da Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Toplantı Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşundan sonra kapalı Spor Salonunu hınca hınç dolduran partililer ve Kırklareli vatandaşlar hep birlikte İstiklal Marşımızı okudular. 
* Savaşan; Belediye Başkanlarımız ile Kırklareli halkına en güzel hizmetleri vereceğiz
Aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan yaptı. Başkan Savaşan konuşmasında şunları kaydetti;
Sayın Bakanım, değerli Belediye Başkan adaylarım, Belediye ve İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarım, Basınımızın mümtaz temsilcileri, değerli dava arkadaşlarım. Aday tanıtım toplantımıza hoş geldiniz, Safalar getirdiniz. Şeref verdiniz. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP teşkilatı olarak bu seçimlerin ne kadar büyük bir öneme haiz olduğunun, MHP olarak iktidara yürüyüşümüzün bir adımı olduğunun bilinci içerisindeyiz. Halkımızın ve dava arkadaşlarımızın da bu bilinç içinde olması gerekmektedir. Bu iktidardan hep birlikte kurtulmak için mutlaka sandık başına gitmeli, sandıklarımıza sahip çıkmalıyız.  Ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunlara dur demek için bu seçimler tarihi bir fırsattır.  MHP olarak Kırklarelide seçimleri mutlaka kazanacağız. Merkezle birlikte İlçe ve Beldelerde kazanacağımız Belediye Başkanlıkları ile halkımıza en

güzel hizmeti vereceğiz. Çünkü biz Ülkemizi ve İlimizi, Milletimizi canımızdan daha çok seviyoruz. Karşılıksız seviyoruz. Kırklarelinde seçimleri kazanabilmek için sekiz ay önce adayımızı açıklayarak yola çıktık. Adayımız Kırklarelide ilk açıklanan aday oldu. MHP olarak aday belirleme kriterlerimizin başında adayımızın temiz, ahlaklı, milli ve manevi değerlere bağlı, vatanına, bayrağına, milletine, dinine ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürke bağlı olması vardı.  Aday belirlemede ikinci kriterimiz, adaylarımızın nitelikli, vizyonlu, dinamik ve hizmet aşkı ile yanıp tutuşan bireyler olmasıydı. Allaha şükürler olsun ki aradığımız kriterlerin tamamına sahip olan adayı, Derya Bulutu aday göstermenin mutluluğunu, heyecanını yaşıyoruz. Bu seçimde sloganımız; Artık yeter Ülke üzerinde oynanan oyunlara, ben yaptım oldu anlayışına artık yeter diyoruz. Yoksulluğa, hırsızlığa artık yeter diyoruz. İmralı canisi ile yapılan pazarlıklara artık yeter diyoruz. Ne Mutlu Türküm diyemeyenlere artık yeter, şimdi söz sizin diyoruz. Mustafa Kemal Atatürkün; Bir tek şeye ihtiyacınız var, çalışkan olmak. Sözünden hareketle çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız ve başaracağız. Kırklareli halkına  hizmet etmekten  başka hiçbir şey düşünmeyen, bu uğurda canını ortaya koyabilecek olan bir ruh ile halka hizmet hakka hizmet düsturu ile Kırklareliyi MHPli Belediye  ile buluşturacağız. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Allaha emanet olun. Ne Mutlu Türküm diyene.

MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan konuşması sonrasında,  Kapalı Spor Salonunda basmaya yer bırakmayan, salonu hınca hınç dolduran izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.
* Akşener; Halkımız hesabını 30 Martta sandıkta soracak 
MHP İl Başkanı Şaban Savaşanın konuşmasından ardından mikrofona gelen eski İçişleri Bakanı, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener AK Parti iktidarına ve Başbakan Tayyip Erdoğana ağır eleştirilerde bulundu. Akşener konuşmasında şunları kaydetti; Türk Milliyetçilerinden hiç kimse, BOPun Eş Başkanı olma utancını Türk Milliyetçilerine yaşatmaz. Bu iktidar kafasına taş düşse Cumhuriyetten biliyor.  Erdoğan Cumhuriyete duyduğu kini, iki ayyaş cümlesini söyleme talihsizliğinde bulunarak açıkça gösterdi. Kim bu iki ayyaş? Birisi Gazi Mustafa Kemal, diğeri İsmet İnönü.  Erdoğanın ayyaş dediği Atatürk bu ülkeyi sadece 14 yıl yönetmiş. Bu günkü arkadaş kaç yıl yönetti? 11 yıl bitti. Atatürk 14 yılda ne yapmış, birkaç örnek verelim, Alpullu Şeker Fabrikasını kurmuş, SEKA Kağıt Fabrikasını kurmuş, Kayseri Uçak Fabrikasını kurmuş. Bu ne yapmış? Atatürkün o imkansızlıklarda yaptıklarını satmış. Kime satmış? Yandaşlarına satmış. Ne yapmış? Milletimize söven iş adamlarına peşkeş çekmiş. Ben Bursa Öğretmen Okulu mezunuyum. Bursa Öğretmen Okulu vakti zamanında misyonerlere ait bir Amerikan Kız Okuluydu. O yıllar Cumhuriyetin ilk yıllarıdır. O okulda 3 Müslüman kız öğrenci Hıristiyan olur. Vali olayı öğrendiği gibi konuyu Gazi Paşaya bildirir. Gazi Paşa ne yapar?  Ne yapar biliyor musunuz? 1 gün içinde Türkiyedeki tüm yabancı okulların kapatılması ve oradaki yöneticilerin Türkiyeyi terk etmeleri emrini verir. Üstelik savaştan yeni çıkmış, zayıf düşmüş bir Milletin Lideri olarak bunu yapar. Bu ayyaş Gazi Mustafa Kemal. Peki  İmam Hatip Lisesi mezunu Erdoğan ne yaptı? Akdamar Kilisesini ayine açtı. Akdamar Kilisesi tarihte ermeni komitacılarının Müslüman Türk Kadınlarını toplayıp akıl almaz işkenceler yaptığı yerdir. İşkencelere dayanamayan kadınlarımızın kendilerini Van Gölüne attığı yerdir. 
Erdoğan rahmetli Menderesin izinden gittiğini iddia ediyor ya, onun tırnağı olamaz. Batı Dünyası Akdamarın ayine açılması için rahmetli Menderese sürekli baskı yapar. Menderes bu baskılardan sonra ne yapar biliyor musunuz? Akdamar Kilisesinin yıkılması için emir verir ve kilise yıktırılarak yerle bir edilir, etrafı da sürdürülür.  Yani tarla haline getirilir. Kendisine kilisenin açılması için baskı yapanlara böyle cevap verir. İmam Hatip Lisesi mezunu Sayın Erdoğanda, 2010da eski parayla trilyonlarca lira harcayarak, Akdamar Kilisesini yeni baştan inşa ettirerek ayin yaptırır. Üç kız için tüm okulları kapatan ayyaş Gazi Paşa, Akdamar Kilisesini açan ayin yaptıran İmam Hatipli Erdoğan. Doğru ikisini karşılaştırmak mümkün değil. Demek ki İslami açıdan da bu karşılaştırma çok zor. Şimdide Heybeli Ada Ruhban Okulunun açılması için her türlü gayret de söz konusudur. Eee yakışır. Yakışıyor..!
Şimdi Sayın Başbakan etrafını azarlayarak, bağırarak geziyor. Sebebi nedir diye düşünelim. 17 Aralıkta hırsız yakalandı ve hırsızlık soruşturması başladı. Hırsızlar suçüstü yakalandı. Bu suçüstü yakalanmanın üstü örtülmeye çalışılıyor ama mızrak çuvala sığmıyor. Sayın Başbakan MHPlilerle uğraşmak yerine, edep dışı davranmak yerine hırsızlığın hesabını vermelidir. Bir Banka Müdürü düşünün ki, evinde ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar çıkıyor.  O Genel Müdürü kurtarmak için bir milletvekili çıkıyor ve o paranın bağış olduğunu söylüyor. Çok manidar değimli? Şimdi asıl burada kafa karıştıran konu şu; Halk Bankasının, adı üstünde Banka. Genel Müdürü parayı Bankaya yatırmıyor. Evde ayakkabı kutusunda saklıyor. Acaba böyle daha mı güvenli oluyor? Bağış, bağış. Nereye? İmam Hatiplere. Allah bunları çarpacak! 
Mahkeme kararı ile dinlenmiş telefon tapeleri açıldı. Genel Müdür eşini arıyor; Hanım geldi mi? Geldi mi? diyor. Hanım hiç sormuyor; Ne geldi diye. Geldi geldi kocacığım yeşiller geldi diyor. Şimdi bu bağışın yeşillerini nasıl oluyor da Bankaya değil de eve getiriyorlar. Şimdi siz kendinizi akıllı, bu Milleti sersem mi sanıyorsunuz? Millet bunların hesabını 30 Martta sandıkta soracak.
İl Başkanımızın belirttiği gibi; Adaylarımız temiz olacak, ahlaklı olacak, dürüst olacak, vizyon sahibi olacak, Ufuk sahibi olacak, geçmişinde çalmış olmayacak, çaldırmış olmayacak, hırsız olmayacak, hırsızlık yaptırmış olmayacak. Ben bir şey daha eklemek istiyorum, genç olacak, enerjik olacak, Kırklareliyi kendi canından çok sevecek. Evet böyle bir aday bulmuşlar. Ben İl Başkanımıza ve Kırklareli teşkilatımıza Derya Başkanımızı aday gösterdikleri için teşekkür ediyorum dedi.
MHPnin İlçe ve Beldelerde ki Belediye Başkan adayları, Belediye ve İl Genel Meclis adayları tek tek, Merkez İlçe Başkanı Kürşad Yamaner tarafından sahneye davet edilerek, halka ve basına tanıtıldı. Gecenin son konuşmasını 
* Bulut; Bizim çalışmalarımız rakiplerimizin uykularını kaçırıyor
MHP Kırklareli Belediye Başkan adayı Derya Bulut yaptı. Derya Bulut konuşmasında şunları kaydetti; 8 ay önce Belediye Başkanlığını kazanmak için gördüğünüz bu vizyon sahibi ekibimizle çalışmalarımıza başladık. Ekibimizi gördünüz. Sizlerden ricam diğer partilerinde meclis üyelerini dikkatlice izleyin ve değerlendirin. Çalışmalarımızda halkımızın büyük teveccühü rakiplerimizi o kadar korkutmuş ki, şaşkınlıktan ne yapacaklarını bilemiyorlar İnanın Uykuları kaçıyor. Düşünün Kırklareli Türkiyede eğitim düzeyi en yüksek, en nitelikli insanların yaşadığı bir kent. Bu kentte aday bulamıyorlar, gidiyorlar devşirme olarak bir vekili Babaeskiden getiriyorlar, Mahallelerimiz sayamayacak, kaç mahallemiz olduğunu bilmeyecek birini getirip Belediye Başkan Adayı yapıyorlar. Size soruyorum, bu şaşkınlık değil de nedir? Bu telaş değil de nedir? Bu korku değil de nedir?  
Birileri de çıkıyor, biz iktidar gücüyle Kırklareliyi kaldırırız diyor. Hepinize sormak istiyorum, bizim bilmediğimiz bir kanun mu var?  İktidar sadece AKPli Belediyelerin iktidarı mıdır? Bu Vatanın, bu Milletin tüm Belediyelerinin iktidarı değil midir? Böyle bir şey yok. Bu onların halktan bir şeyler kopartmak uğruna söyledikleri asılsız şeylerdir. Eğer iktidar gücü dedikleri bir güçleri olsaydı, Üsküp onlarda, Kofçaz onlarda, Karahalil onlarda, İnece onlarda, Ahmetbey onlarda, Yenice onlarda. Ne yaptılar? Biri de çıksın desin ki, kardeşim iktidarın gücü ile şunu yaptılar. Bırakın Beldeyi köy, köy hepsi köy hala. Buraları kalkındırmışlar, şimdi gelmişler Kırklareliyi kalkındıracaklar. 
Değerli Kırklarelili hemşerilerim, şu CHPnin şapkamızı koysak kazanırız kibrine hayır demeye var mısınız? Şu AKPnin 11 yılda bu İle yaptıklarına bir bakın. Ne yaptılar. 11 yılda hiçbir şey yapmadılar ama 8 ayda Türkiyenin en büyük Ceza Evini yaptılar. Buna hayır demeye var mısınız? Buna isyan etmeye var mısınız? O zaman diyorum ki hey AKP, Hey CHP, gözlerimizden kan süzülür yaş değil, bu onursuz savaş, ey umarsız saltanat, hey başımdaki kırbaç, yalvarmak eğilmek değildir asla. İsyandır bu isyandır. Düşmanım öldürür beni, beyaz bayrak astıramaz. Allahtan gayrı hiç kimse şiirimi susturamaz. Hey nemrut bu ateş İbrahimin Cenneti, yangın yeri memleketim, Kırklarelim yangın yeri. Başım dumanlı başım, benimle uğraşmayın. Öfkem durulmuş değil, isyandır bu isyandır. Düşman gelmiş kapımıza süngüyle kovmamış mıyız? Yedi cihanla dövüşüp başını eğmemiş miyiz? Nedir bu başımda ki belalar, nedir bu onursuz parya kaderi, hey kelepçenin sahibi, hey zindanımın gardiyanı, bir köle çığlığı değildir, isyandır bu isyandır.
Bu Kentin, bu sokakların evladı olarak bizler Haziran ayından bu yana Kırklarelimizi nasıl kalkındırabiliriz, en gelişmiş seviyeye nasıl getirebiliriz bunun mücadelesini verdik. Ekip, ekip dedik. İşte ekip. Sizlerden ricam diğer partilerin ekiplerini mutlaka inceleyin. Hangi amaçlarla ve hangi amaçlara hizmet için ekip kurdular bunu anlayın. Her şey açık ve net ortada.  Biz siyaset yapmıyoruz. Biz yerel hizmet için yola çıktık. Allah nasip ederse 30 Martta seçimi kazandıktan sonra, parti rozetimi İl Başkanıma, ilçe Başkanıma teslim edeceğim, herkesin Belediye Başkanı olacağım. Bizlerin tek derdi var, o da Kırklareli. Kırklarelisiz için hazırlandık gümbür gümbür karşınıza geldik. Bundan sonra diyoruz ki, artık yeter, söz sizin Kırklareli. 

Hiç yorum yok: