4 Şubat 2014 Salı

Allah Korudu..!


* Yetkililer müdahale etmek için can kaybı olmasını mı bekliyorlar?  Tedbir almak için illa birilerimi ölmeli? Nasıl bu kadar ilgisiz kalınabilir?”

Faruk Ceylan-Kırklareli Ziraat Bankası karşısında bulunan sokakta. Yeniley Apartmanın en üst katında bulunan dairenin balkonundan kopan.  Bir masa büyüklüğünde ki  beton parçası park etmiş bir aracın üzerine düştü.
Pazar günü öğlen saatlerinde balkondan kopan  beton parçası tesadüf eseri yoldan geçen vatandaşlara bir zarar vermedi.
Olaya şahit olan vatandaşlar korku içinde betonparça düşmedenönce kaldırım üzerinden geçtiklerini belirterek ; “ Verilmiş sadakamız varmış. Birkaç saniye önce  beton parçasınındüştüğü yerden geçtik. Üzerimize düşseydi yaşamamız mucize olurdu” dediler.
Beton parçasının düşmesinden kısa bir süre sonra Emniyet yetkilileri olay yerinde  araştırma yaptılar. Canlı hayvan Ticareti yapan Halit Kök’ün kamerasından  tüyler ürpertici olay anını saniye saniye izledik ve olaydan
birkaç dakika önce beton parçasının düştüğü kaldırımdan geçen insanları gördük. 
Beton parçasının balkondan koparak park etmiş aracın üzerine düştüğü yerde bulunan esnafla görüşmelerimizde, çevre esnafı daha önce de aynı yerden iki defa  beton parçalarının düştüğünü, bunun üçüncü olduğunu söyleyerek; “ Daha öncede iki defa aynı yerden beton parçası koptu.  Şimdi üçüncüsüde meydana geldi. Allah korudu bu defa da beton parçası  birilerinin üzerine düşmedi ve can kaybı yaşanmadı.
Bir defasında yine bir aracın üzerine  beton parçası düşmüştü. Araçta meydana gelen 7 bin beş yüz lira hasar site sakinleri arasında toplanan  para ile karşılandı.
Olay karşısında can kaybı yaşanmaması için Belediye Başkanlığına olayı anlatıp,  defalarca dilekçe verdik 
ama kimse bir şey yapmadı.  Yetkililer müdahale etmek için can kaybı olmasını mı bekliyorlar?  Tedbir almak için illa birilerimi ölmeli? Nasıl bu kadar ilgisiz kalınabilir?” dediler.
Defalarca meydana gelen olay karşısında tepkili olan vatandaş; Yetkililere sesleniyoruz, dua edin kimse ölmedi. Allah koruyor ama bu böyle tekrar ederse can kaybı olması kaçınılmaz bir hale gelecek.  Konuyu  önce valiye götüreceğiz, olmazsa  insan hakları mahkemesine ilgililer hakkında dava açacağız.” dediler.





Hiç yorum yok: