1 Şubat 2014 Cumartesi

Kırklareli’de Gezi Parkı Yürüyüşlerine katılanlar Mahkemeye sevk ediliyor.

Gezi parkçılara gelen mahkeme tebligatları

*Kırklareli Muhtarlıklarına yağmur gibi Mahkeme tebligatı yağıyor.
*Başka İllerde de yargılana Gezi Parkçı gençlerin bir çoğu beraat etmiş, Mahkemeler idari para cezası alanlarında para cezalarını kaldırmışlardı.
Faruk Ceylan-Gezi parkı eylemleri, Hükümetin İstanbul'un Beyoğlu  ilçesinde bulunan ve sadece umumi hizmette kullanılmak koşulu ile tapuda İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne tahsis edilmiş olan Taksim Gezi Parkı'na İstanbul 6'ncı İdare Mahkemesi ve 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı  olduğu halde Topçu Kışlası 'nı Taksim Yayalaştırma çerçevesinde imar izni olmadan yeniden inşa etmesini engelleme eylemi olarak başlamıştı.

27 Mayıs 2013 tarihinde iş makinelerinin parka girmesinin ardından bu haberin sosyal medya  aracılığıyla kısa sürede yayılması sonucunda  bazı gençlerin parka gidip çalışmaları durdurmaya çalışmasına polis orantısız müdahalede bulunmuştu.  Bu müdahaleler ve Başbakan Erdoğan'ın inşaatın yapımında ısrarcı açıklamaları ile protestolar hükümet karşıtı gösterilere dönüşmüş ve başta Ankara ve İzmir  gibi büyükşehirler olmak üzere Türkiye'nin diğer illerine de yayılmıştı.
Gezi Parkı eylemlerine Kırklareli ve İlçeleri de katılmış,  yaşları 15-25 arası vatandaşlarımız günlerce Hükümeti protesto yürüyüşleri  yapmış, bu yürüyüşler esnasında bazı gözaltına alınanlar olmuştu.  Gözaltına alınan az sayıda genç serbest bırakılmıştı.
Gezi parkı eylemlerinin üzerinden 7 ay  gibi  bir zaman geçtikten sonra, kamera kayıtlarından tespit edilen , çoğunluğu lise ve üniversite öğrencisi olan gençlere eyleme katıldıkları için yargılanmak üzere mahkeme celpleri çıkmaya başladı.
Yağmur gibi yağan mahkeme tebligatları karşısında Mahalle Muhtarları ne yapacaklarını şaşırdı. Kendileriyle görüştüğümüz bazı Muhtarlar, Gezi Parkı eylemine katılanlara gelen Mahkeme tebligatlarının ardı arkasının kesilmediğini,  adeta yağmur gibi yağan tebligatları Muhtarlık ofislerinde  koyacak yer bulamaz hale geldiklerini söylediler.
Muhtarlar, postacıların adreslerini bulamayıp kendilerine getirdikleri tebl,igatların adreslerinin ise merkezi yerlerde olup, bulunamayacak adresler olmadığını da belirterek, Kırklareli PTT Müdürlüğü dağıtıcılarının görevlerini layıkıyla yapmadıklarını ifade ettiler.

Başka İllerde de 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet etmek ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından mahkemeye sevk edilen bir çok Gezi parkı yürüyüşü eylemine katılan vatandaşlarımız, Mahkemelerin, sanıkların  suç işleme kastı ile hareket etmediğinin anlaşıldığını belirterek, ilgili kanun ve madde gereğince beraatlerine karar vermiş, bazı mahkemelerde  savcılığın  iddianamelerini savcılığa iade etm,işlerdi. karar verdi.
Bazı İllerde ise  Gezi Parkı yürüyüş eylemine katılanların trafik güvenliğini ve düzenini tehlikeye düşürdüğü gerekçesi ile  yürüyüş eylemine katılanlara verilen 77 lira  idari para cezaları, Mahkemenin,  yürüyüş yapma hakkının doğal sonucu olarak yaya ve araç trafik yollarının belli bir süre kullanıma kapanabilmesinin mümkün olduğuna hükmederek, para cezasının kaldırılmasına karar vermişlerdi.
Şimdi Kırklareli Gezi Parkı Yürüyüşçülerin yargı sonucu merakla bekleniyor.




Hiç yorum yok: