4 Şubat 2014 Salı

Sokaktaki vatandaş Derya Bulut’u şanslı buluyor.

Kırklareli Günlüğü

Faruk Ceylan
farukceylan39@gmail.com

Sokaktaki vatandaş Derya Bulut’u şanslı buluyor.

Kırklareli’de CHP adayının bir türlü açıklanmaması sinirleri gerdi. CHP Seçmeni aday açıklanmamasını umursuzluk olarak niteliyor. Seçimlere az bir zaman kaldığını belirten seçmen, “Atı alan Üsküdar’ı geçti, CHP aday belirleyecek. Bu  durum seçmene karşı yapılan saygısızlıktan başka bir şey değil.” Diyorlar.
CHP’li seçmen, CHP Genel Merkezinin, Milletvekillerinin inatlaşmasına seyirci kalmasına da  tepkili. CHP Genel Merkezinin reysen bir aday belirlemeleri gerektiğini söylüyorlar.
CHP’de ki  aday belirsizliğinde  bir ip ucu yakalarım umuduyla CHP İl Başkanı Recep Zengin’i telefonla aradım. Başkan Zengin’in  CHP’nin Kırklareli’de adayını 9 Şubatta açıklayacağını söylemesi üzerine, kesin mi?  diye sordum.  Başkan Zengin;  “ Vallahi bize gelen bilgi böyle inşallah kesindir. Bir erteleme daha olmaz herhalde. Bu konu da soru sorana cevap vermekte sıkıntıya düşüyorum. “ Dedi.
CHP aday adayı Ünal Başkur, kendisiyle yaptığım söyleşi de ve bizim dışımızda ki gazetelere yaptığı açıklamalarda, Milletvekillerinin gölge etmemelerini, kendilerini değil seçmeni düşünmelerini  istediğini  belirterek, bu çekişmeden kendisinin aday olarak çıkma ihtimalinin çok kuvvetli olduğunu söylemişti.
Önce ki gün  bir başka aday adayı Kadir Gökçe ile ayak üstü sohbetimizde  Gökçe; “Milletvekilerimiz Genel seçimlerde yerlerini sağlamlaştırmak için Genel Merkezde büyük  savaş veriyorlar. Kendi aday adaylarını aday yapmaya uğraşıyorlar.  CHP’yi değil kendilerini düşünüyorlar ama  şu ana kadar bir biriyle verdikleri savaştan galip çıkan yok. İkisi de Genel Merkezi ikna etme başarısını gösteremedi.
Kamuoyunda adaylık konusunda bir çok söylenti dolaşıyor ama kimsenin bir şey bildiği yok. Artık bu işin maalesef suyu çıktı. Bir ciddiyeti kalmadı.  Benim tahminim CHP Genel Merkezi Milletvekillerinin aday yapmak istediği  iki ismi de açıklamayacak. Ya beni, ya da Ünal Başkur’u  CHP Belediye Başkan adayı olarak açıklayacaklar. “
Ak Partide kazanın kaynadığı, Milletvekili ve İl Başkanının bir türlü uzlaşamadığı ve kavga halinde oldukları, Kırklareli’nin yanı sıra İlçe ve Belde Belediye Başkan adaylıklarında da ters düştükleri söylentileri hayyuka çıktı.  
Bazı Ak Partililer isim vererek, dikkatinizi çekmiyor mu?  Bunlar neden Minsolmaz’ın yanında yer almıyorlar? Aynı karede bulunmuyorlar?  Diyerek, Selahattin Minsolmaz’ın Ak Parti teşkilatının desteğini arkasına alamadığını, Ak Partide kazanın kaynadığını  belirtiyorlar.
Selahattin Minsolmaz  Ak Parti  teşkilatının  tamamını destek anlamında arkasına alamamış olması söylentileri ile birlikte  çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
MHP adayı Derya Bulut çok rahat. Muhalefet  yok. Tüm MHP’liler kenetlenmiş. Önce ki yönetime küsüp de Ak Parti’ye oy vermiş olan MHP’li seçmen de yuvaya dönüşe başlamış.  Topluca gelerek Derya Bulut’a destek vermeye başladıklarını açıkça söylüyorlar.  Derya Bulut’a destek verenler hiçte hafife alınacak sayıda değil. Çünkü gelenler  gurup olarak geliyorlar.  Bu gruplarla görüşmelerimizde grupların başını çekenler şimdilik kaydıyla kendileriyle ilgili isim zikretmememi rica ettiler. Bende söz verdim  ve kendileriyle öyle görüştüm.
Ak Parti de kaynadığı iddia edilen, CHP’de kaynayan kazan MHP adayı Derya Bulut’u ciddi anlamda güçlendirdi.  
Sokakta ki vatandaş, Belediye Başkanlığı seçimine iki aydan az bir zaman kala Parti olarak MHP’sini en istikrarlı parti olarak görüyor ve MHP Adayı Derya Bulut’un da Belediye Başkanı olma şansını diğer adaylardan çok daha fazla olduğunu  söylüyorlar.
Vatandaş, 7 aydır esnaf ve ev  ziyaretlerini aralıksız sürdüren Derya Bulut’u ikna edici, güven verici bulduklarını  belirtiyorlar.
Son olarak  MHP adayı Derya Bulut’un bir yerel Televizyonda açıkladığı projelerde seçmen üzerinde çok olumlu bir etki bırakmış ve halka güven sağlamasında önemli bir etken olmuş.

Kırklareli’nde şimdilik durum bu. Önümüzde ki günlerde yeni gelişmeler  ile  sokakta ki vatandaşın yorumlarını sizlerle paylaşamaya devam edeceğim.  Hoşçakalın.

Hiç yorum yok: