12 Şubat 2014 Çarşamba

CHP’den istifa eden üyeler Belediye Başkanlık makamını istila etti.



Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-CHP Genel Merkezi tarafından M.Siyam Kesimoğlu’nun Kırklareli Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi CHP üyeleri tarafından büyük tepkilerle karşılanmış, binlerce CHP üyesi, 4 CHP üyesi dururken Genel Merkezin Milletvekili M.Siyam Kesimoğlu’nu Kırklareli Belediye Başkan adayı göstermesinin yanlış bir karar olduğunu savunmuştu. Üyelerin istifasını Milletvekili Turgut Dibek’in Partisinden istifası izlemişti. Gündüz saatinde meydana gelen istifaların ardından akşam saat 18.30’da CHP’den istifa eden Milletvekili Turgut DİBEK , CHP İlçe ve Belde belediye Başkanları, CHP İl İlce,ve Belde Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, bir çok STK temsilcisi Cavit Çağlayan’ı makamında ziyaret ederek kendisine destek verdi. Başkanlık makamında devam eden destek toplantısı  saat 20.00’de sona erdi. Toplantı Basına kapalı olarak yapıldı.
Toplantıdan çıkan CHP’li Belediye Başkanları ve CHP İlçe, Belde Başkanları toplantı hakkında bir açıklamada bulunmadı.
Cavit Çağlayan, Başkanların kendisini ziyarete geldiklerini, kendileri ile bir müddet sohbet ettiklerini belirterek, “ Bu aile içi bir sohbet toplantısıdır. Çay içtik, fikir alışverişinde bulunduk.” Dedi.

Toplantı sonrası Kırklareli Belediyesi önünde bekleyen yüzlerce partili yeni istifa dilekçeleri ile Belediye Başkanlık makamına geldiler. Akın akın Başkanlık makamına gelen CHP üyeleri Belediye Başkanlık makamını adeta istila ettiler. 


Hiç yorum yok: